08 januari 2015

“Vi och dom”- mentalitet


Att den akademiska världen består av en mängd hycklare är ju ingen nyhet, men den senaste utvecklingen vid Harvard är särskilt ironisk.
 Det verkar som professorer,  precis som alla andra, inte uppskattar att de måste betala högre priser för sjukförsäkring. Som ett resultat av Affordable Care Act: s mandat,  (Obamacare) kommer priserna att stiga kraftigt även inom de akademiska salarna.

Lärare vid Harvard motsätter sig ursinnigt förändringarna i sina sjukförsäkringsprogram vilka är samma förändringar som resten av landet står inför. Opposition skulle vara fullt förståelig i de flesta fall, men Harvard var en av de institutioner som mest högljutt stödde Obamacare, så jag tycker verkligen inte synd om dem. Dessutom tillhör de inte den grupp som snabbast hamnar på fattighuset.

Vad det visar är hur Vänster-nissarnas ideologi delar in människor i två grupper: “Vi och Dom”.
De är en fullt medveten inställning att de stå över "den vanliga människan" och att deras position berättigar dem till att ta fram lagstadgade system för andra men att de själva är undantagna.

Vi ser samma attityd  i Congress, när representanter slog bakut vid tanken på att behöva följa reglerna i Affordable Care Act och krävde att de skulle bli undantagna från de lagar de just kört ner i halsen på  det amerikanska folket.
Problemet ligger i den typ av regering vi skapat. En minoritet styr och bestämmer över majoriteten, vilket ger dem möjlighet att skapa så många undantag och bonusar som möjligt för sig själva.

De ljusglimtar av individuell frihet som amerikaner fortfarande bibehåller slocknar medan jag skriver detta. Våra efterkommande kommer att bära mycket tyngre bojor än vi någonsin gjort.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Därför tycker nog många med Dig och mig Berit att Amerika är fantastiskt. I Amerika räds man inte för att dra fram skumrasket och skräphögarna i ljuset.
I Sverige får vi aldrig reda på när korrupta politiker och deras lika korrupta tjänstemän läggs in på Sophiahemmet i Stockholm eller som när superhycklare Alva Myrdal tvingade sig själv att gå in bakvägen för att sy sina stasser på Märtaskolan i Stockholm.
Politikerföraktet blommar bättre än någonsin förr.
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.