08 februari 2015

Amerikas pres(s)titut

Utdrag ur Paul Craig Roberts artikel:

Det är stor uppståndelse därför att en amerikansk journalist berättade en historia om att han befunnit sig i en helikopter i en krigszon. Helikoptern besköts och måste landa. Vilken krigszon och när det hände vet jag inte. USA har skapat så många krigszoner så det är svårt att hålla reda på alla och jag är inte intresserad av historien för sin egen skull.

Det visar sig att journalisten minns fel. Han var i en helikopter i en krigszon, men den blev inte beskjuten och behövde inte landa. Journalistens presskollegor är alldeles till sig med anklagelser.
National Public Radio (NPR) sände till och med ett program där man intervjuade en psykolog vid University of California, Irvine, som är expert på “felaktigt minne”.

Dessförinnan hade NPR presenterat för  lyssnarna tre rapporter om civila dödsoffer i utbrytarprovinser i östra och södra Ukraina. Första gången jag hörde rapporten, berättade NPR-rapportörer hur sprängämnen hade träffat ett sjukhus och dödat fem personer i Donetsk-republiken. Journalisten rapporterade inte att detta gjordes av de ukrainska styrkorna utan istället tydde det på att det kunde ha gjorts av de "rysk-stödda rebellerna". Han erbjöd inte någon förklaring till varför rebellerna skulle attackera sitt eget sjukhus. Intrycket som kvarstår för en liten andel av välinformerade amerikaner, som kan tänka, är att pressen inte får säga att Washington-stödda ukrainare attackerade ett sjukhus..

Statssekreterare John Kerry sade att USA ville ha en diplomatisk och fredlig lösning, men att ryssarna blockerar en fredlig lösning genom att skicka tank-kolonner och trupper till Ukraina - att stridsvagnar och trupper strömmar in i Ukraina. Vi har hört det från US regeringsanställda inkluderande presidenten i månader nu. Ryssarna förnekar det men det kan vi ju inte tro på, eftersom ryssarna är förklarade fiender.

               

Men varför kan vi inte tro ryssarna? Om det är sant att dessa ryska stridsvagnskolonner och trupper som det påstås, har invaderat Ukraina, skulle inte Washingtons marionettregering i Kiev har fallit under förra året, och konflikten skulle vara över? Vem som helst med en hjärna förstår det.

En journalist berättade en ofarlig historia och han grillas levande och tvingades be om ursäkt till trupperna för att han ljugit. I mitten av denna uppståndelse har den amerikanska utrikesministern, USA:s president, otaliga senatorer, verkställande tjänstemän och press upprepade gånger rapporterat, månad efter månad, att ryska tankvagnar och trupper invaderar Ukraina. Men trots alla dessa ryska styrkor, slaktas civila i utbrytarprovinserna östra och södra Ukraina fortfarande av Washingtons marionettstat i Kiev.

Om ryska stridsvagnar och trupper är så ineffektiva, varför varnar NATOs befälhavare och neokonservativa krigshetsare för den förfärliga faran som Ryssland utgör för Baltikum, Polen och Östeuropa?

Frågan är:
Varför gör pressen stor sak över en olyckliga journalist, istället för att ställa de stora lögnarna,  John Kerry och Barak Obama till svars?

Svar:
Det kostar ingenting att avslöja någon för en obetydlig anledning- kanske bara för nöjets skull - men de skulle få sparken om de håller Kerry och Obama ansvarig.

I fall ni har glömt effektiviteten hos den ryska militären, kom ihåg vad som hände när Washington bussade den amerikanskt och israeliskt tränade och utrustade Georgia-armén på Sydossetien. Den georgiska invasionen av Sydossetien resulterade i dödsfall av ryska fredsbevarande soldater och ryska medborgare. Den ryska militären ingrep och den amerikanska och israeliskt utbildade och utrustade Georgia-armén kollapsade inom fem timmar.

Hela Georgien var tillbaka i ryska händer, men ryssarna drog sig tillbaka och lämnade den tidigare ryska provinsen självständig, trots lögnerna från Washington att Putin har för avsikt att återupprätta det sovjetiska imperiet.

Den enda riktiga slutsatsen som någon amerikan kan dra är att varje uttalande av den amerikanska regeringen och dess pres(s)titut är en uppenbar lögn avsedd att tjäna en hemlig agenda som det amerikanska folket inte skulle stödja om de visste om dess existens.

Hela artikeln här

7 Kommentarer:

Knute sa...

The escalating fighting in eastern Ukraine has exposed a central strategic fissure between the United States and Germany.

"Germany will not support Ukraine with weapons," Ms. Merkel said after meeting with Hungary's prime minister Victor Orban in Budapest.

http://www.csmonitor.com/World/Europe/2015/0203/Ukraine-arms-request-to-fight-rebels-divides-US-Germany

There are three main reasons that Hungary supports a peaceful resolution of the Ukrainian conflict:

1. Ukraine is a neighboring country,
2. Hungary receives Russian gas shipments through Ukraine and
3. more than 200 thousand Hungarians living in Ukraine.

http://www.hungarianambiance.com/2015/02/neither-germany-nor-hungary-supply.html

Anonym sa...

Kiev och USA ljuger om ryska trupper i Ukraina som en ursäkt till varför kriget går så dåligt! Sanningen är att de ukrainska värnpliktiga inte alls är intresserade av att kriga och döda civila i öst som dessutom kan vara deras släkt och vänner. Därför har det kommit legosoldater från Polen, Litauen och de västra delarna av Ukraina, främst oligarken Kolomoiskis mannar. Denna Kolomoiski har en egen arme och styr och ställer lite som han vill i väster. Dock är västra Ukraina ointressant ur ekonomisk synvinkel för Kiev, det är därför man hellre bombar i öst trots att västra Ukraina egentligen är mer separatistiska. Obama medgav i veckan att USA nog var inblandade i kuppen förra året och även EU-ledarna börjar inse att det här inte kommer att fungera. Sarkozy fick nog uppdraget att skicka upp försöksballongen med uttalandet om att Krim nog faktiskt vill tillhöra Ryssland och att kriget måste lösas enligt Minsk-överenskommelsen.

Benny

Knute sa...

I själva verket har 80% av de inkallade ukrainarna valt att inte hämta ut uniform och vapen. Och regeringen i Kiev kommer därför att införa utreseförbud för män mellan 18-60 år! Över en miljon ukrainska vapenvägrare har redan gått i landsflykt – till Ryssland!!!

Detta om något är ett tecken på att ukrainarna inte vill ha krig i sitt eget land. I så fall måste det vara andra krafter som driver på dem.

https://peterharold.wordpress.com/2015/02/05/lyssna-nu-barack-obama-ukrainarna-vill-inte-ha-ditt-krig-mot-ryssland/

Knute sa...

Om en stor pojke lockar en liten pojke att mucka gräl med en annan stor pojke, kan man då när slagväxlingen börjar helt oberört ta ett steg tillbaka och säga att något slagsmål kan jag självfallet inte medverka i? Det skulle ju kunna vara farligt för mig!

Det är precis så väst har agerat. Man har aktivt uppmuntrat, för att inte säga krävt, en orientering mot väst som ofelbart skulle leda till kraftfulla ryska motreaktioner. När så den ryska reaktionen kommit, i form av militärt våld, har man raskt dragit sig undan bakom ridåer av verbala fördömanden och verkningslösa sanktioner.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sa-har-vastvarlden-svikit-ukraina_4348839.svd

Anonym sa...

Putin ville från början ha med Ukraina i sin ekonomiska gemenskap, i stället för EU. Och förhandlingarna var igång i Moskva. Ukrainas president var där.
- Det här gjorde man uppror mot i Kiev - man ville med i EU.
- Det är väl tveksamt om EU idag är något att vara med i. Vi ska vara glada att vi inte har euron som valuta! (Och var läser ni om EU:s politik? Förr fanns det bra bloggar, men idag?)
- Anyhow, slagsmålen i Ukraina är av samma kvalitet som om vi öppnade eld mot danskar (eller norrmän) för att de talade fel språk. (På Krim ville 90% eller så tillhöra Ryssland...! Och så blev det ju.)
- Pinsamt var att se på Bildts blogg att han hämtade sina åsikter från tidningarna. Dem kan man inte lita på idag! (Över 50% av murvlarna på SR och SVT höll på miljöpartiet, för några år sedan...) Murvlarna tror fortfarande att det var ett övergrepp när Krim gick tillbaka till Ryssland!
/ SD

Anonym sa...

Krim togs från turkarna 1774, och en rysk svartahavsflotta byggdes upp i Sevastopol. 1921 skapades den autonoma republiken Krim, som en del av Ryska SFSR. 1954 överfördes den till Ukrainska SSR av Chrustjov. (Men de viktiga besluten togs förstås som förr i Moskva.)
Redan före Sovjets fall julen 1991 röstade 93% [82% deltog i valet] för att få en autonom republik, oberoende av Ukraina.
Krims parlament förklarade självstyre maj 1992, men tvingades in som autonom republik i Ukraina.
I mars 2014 fick Krim en utbrytar-regering, i protest mot oroligheterna i Kiev. 18 mars 2014 upptogs Krim i Ryska Federationen.
Men ännu idag (21 feb) kan DI i en ledare skriva om "smygockupationen av Krim"... Svenne-media, ack...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Krim
[Föräldrarna på Krim vill i mycket hög grad (ca 80%) att barnen ska läsa ryska, inte ukrainska, i skolan. Skillnaden är väl som mellan svenska och danska.]
/ SD

Knute sa...

Det finns nu i dagarna en diskussion om ”eld upphör”-avtalet i Ukraina (Minsk II), som efterlevs som förväntat (d.v.s. man fortsätter att kriga). Det skrivs en hel del om att Ryssland inte efterlever avtalet (ett villkor var att Ryssland skulle dra tillbaka den armé som man sannolikt aldrig haft i utbrytarrepublikerna). Samtidigt så skickar USA och Storbritannien militär personal till Ukraina för att utbilda den ukrainska arméns soldater med Kiev-regimens goda vilja. Och medan Vita huset anklagar Ryssland för att försörja separatisterna med vapen säljs amerikanska vapen till regeringen i Kiev via Saudiarabien – sannolikt med pengar som man lånat av storbankskontrollerade IMF! Någon rubrik om detta i Expressen? Säg till i så fall.

https://peterharold.wordpress.com/2015/02/26/skillnaden-mellan-ryskt-flyg-pa-internationellt-vatten-och-natos-pansar-vid-ryska-gransen/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.