06 februari 2015

Apropå Fridolin på Avpixlat

"Medan den svenska välfärden håller på att knäckas, sysslar Miljöpartiet med att få fram en revidering av landets skolböcker där man menar att alltför få kvinnor syns."

            

Fyrtiotalisternas revolution - (så betecknar de det själva) - ledde till en markant ändring av skolans syfte. Medan den förut skulle vara kunskapsmeddelande (- i Sverige liksom i Danmark), skulle den nu vara hållningsuppfostrande, vilket man svart på vitt kan läsa i förslaget till nytt partiprogram för socialdemokratin i Danmark 1969 och i den påföljande nya skollagen i 1975.

Därmed blev skolan fördummande, vilket generellt kan spåras  i våra befolkningar, från allmogen till universitetskandidaterna och riksdagssittarna. Värst var det med historieundervisningen. "Den som känner förtiden, förstår bättre nutiden". Det  förklarar den politik som förs.

Nu har branschorganisationerna Svenska läromedel och Sveriges läromedelsförfattares förbund (SLFF) med hjälp av Dagens Nyheter och miljöutbildningsminister Fridolin upptäckt, att det omtalas färre kvinnor än män i historieböckerna. En otrolig och oanständig ojämlikhet. Ett stort, stort problem!! säger de. Men nu skall det rättas till. En vaken kvinna i läromedelsbranschen, Åsa Steholt, har till och med observerat, att de gamla läromedlen också innehåller "gamla könsroller"!

Man får diskutera det, hålla möten och korrigera! Man får skriva om historien från början. Vad anser Gudrun Schyman? Om vi nu jämställer sidoantalet för omtalande av män med sidoantalet för omtalande av kvinnor, så blir arbetet inte så stort och dyrt för skatteborgarna.

Spydpigen


                   

Bild: Värdegrundsbloggen

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Förväntar sig dessa utpekade kvinnor, specialindoktrinerade i socialistpropaganda något som helst intresse eller respekt från deras manliga motsvarighet, då tror dom fel!
SU

HazeP sa...

Den före detta, mycket kloke militärofficern och riksdagsmannen Stellan Bojerud (SD) skrev om en mycket intressant händelse på sin numera nedlagda blogg. Historien lyder ungefär så här:

Banverket har en kursgård i Dala-Storsund. Tidigare användes den av numera nerlagda SJ driftvärn. För att bevara minnet av driftvärnet har ett litet museum byggts upp i en barack. Där visas dokument, fotografier och föremål som belyser en femtioårig epok. I en stor glasmonter står ett antal skyltdockor iförda olika typer av uniformer och försedda med olika vapen. Sist i raden stod en mörklagd kvinna i fältuniform och utrustad med kulsprutepistol. Man kan ju tro att SJ driftvärn inte haft någon kvinnlig medlem och ännu mindre någon med mörk hudfärg. Föreståndaren förklarade hur det hela låg till: ”För att vi skulle få anslag till att bygga muséet krävdes det att en kvinna och en färgad ingick i utställningen. Detta av genus- och jämställdhetsskäl.”

För att i det politiskt korrekta Sverige få framställa historien krävs det alltså att den förfalskas! Jag som i min enfald trodde att sånt bara förekom i de gamla kommunistländerna.

Knute sa...

Faktion är en genre som blandar fakta och fiktion, och som lämpar sig för att sprida politiskt korrekt historierevisionism, något vi ser mycket av i Sveriges television. Men det finns sådant som lyckas balansera bra, här ett exempel från Norge:

https://www.document.no/2015/02/tungtvannsfaksjonen/

"Dagens offisielle svenske holdning til et fedrelands betydning ville vært uforståelig for mennene som deltok i tungtvannsaksjonene, men så satte de også mer inn for hjemlandets frihet og selvstendighet enn det som er stuerent i dag."

Reinfeldt: "Är det här ett land som ägs av dem som har bott här i tre eller fyra generationer eller är Sverige vad människor som kommer hit mitt i livet gör det till att vara och utvecklar det till?"

"Her sier Reinfeldt praktisk talt at et folk ikke bør ha arveretten til landet det bor i, hvilket omtrent ville tilsvare det å ta arveretten fra slektninger etter avdøde i privatlivets jus – på nasjonal skala. Det er rene ord for pengene."

https://www.document.no/2014/12/reinfeldts-tanker-om-fremtidens-sverige/

Ann-Marie sa...

Det är här jag vill stoppa världen för jag vill stiga av!!! Jag orkar inte med mer dumheter! Konstigt att kvinnor har lyckats att överleva både det ena och det andra men nu börjar det bli för mycket helt enkelt.

Knute sa...

Fridolin och galenskapen

När utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) ger order till läroboksförlagen att skriva om historien för att få in fler kvinnor, borde ett ramaskri höras från de historiska institutionerna vid våra universitet. Men det enda som dånar är tystnaden.

http://www.d-intl.com/2015/02/06/fridolin-och-galenskapen/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.