02 februari 2015

Den amerikanska drömmen…

          

Under de senaste åren har de ekonomiska optimisterna sagt att ekonomin blir bättre. Om ekonomin verkligen har blivit bättre, varför är det då färre och färre människor som äger hus?
Antalet husägare i USA har sjunkit till samma nivå som för 20 år sedan och har konsekvent minskat under ett helt decennium.
De superrika har tillfälligt fått det ekonomisk bättre tack vare Federal Reserves vårdslösa nytillverkning av pengar, men för de flesta amerikaner har de ekonomiska villkoren inte förbättrats. Detta framgår tydligt av nedanstående diagram.  Om ekonomin verkligen var bra, skulle fler människor få bra jobb och de skulle kunna köpa hus men i stället har husägandet fortsatt att minska under hela "Obamas återhämtning".

         

Kollapsen började redan innan Barack Obama kom till White House.  De ekonomiska problem är resultatet av årtionden av otroligt dåliga beslut. Men de som tror att saker och ting har "vänt" för medelklassen under Barack Obamas regi lever i en fantasivärld. 

Under år 2014 sjönk antalet husägare procentuellt mer än vad det någonsin gjort tidigare - 1.2 %.

 Bra jobb har stadigt minskat i antal under det senaste decenniet och ersatts av låg-betalda jobb.   Dessutom mördas småföretagen av regeringens politik . För närvarande närmare sig antalet småföretag rekordlåga nivåer.

Detta har resulterat i att miljontals människor inte längre kan hålla sig kvar i medelklassen, och det har bidragit till den växande klyftan mellan rika och resten av landet.

Om vår ekonomi fungerade så som den skulle borde medelklassen blomstra, men istället utrotas den systematiskt. Statistik om detta finns i artikeln "The Death Of The American Dream ."

1 Kommentarer:

Knute sa...

Europeiska Centralbanken pumpar ut biljoner. Löfven: jättebra idé att trycka upp pengar. Sossen Löfven har inget emot omfördelning av pengar från medelklassen till de superrika.

http://www.samtiden.nu/8914/ecb-trycker-pengar-till-bankerna/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.