27 februari 2015

Den folkvalde Diktatorn


Barack Obama kan inte få kongressen att godkänna det han vill göra, så han har tydligen bestämt sig för att regera genom förordningar under resten av sin tid i Vita huset. Hans senaste åtgärd är att försöka förbjuda ammunition för de mest populära gevären i Amerika. Tidigare försökte Obama-administrationen förbjuda själva vapnen, AR-15, men det misslyckades, så nu inriktar de sig på  ammunition.

Detta är ännu ett exempel på kriget mot Konstitutionen och individuell frihet,  som pågår över hela nationen. Även de som inte äger vapen, bör se detta angrepp på våra konstitutionella rättigheter som mycket allvarligt.   Barack Obama har lovat att försöka åstadkomma så mycket "förändring" som möjligt under sina sista två år, och "i grunden omvandla" Amerika.

Naturligtvis har detta förbud skapar en hel del panik bland vapenägare. som nu köper ammunition medan de fortfarande kan ...

Vi har en ockupant i Vita huset som verkar fast besluten att testa gränserna för presidentmakten så långt det  möjligtvis går.
Och vid det här laget har han blivit så arrogant att han inte ens bryr sig om att kongressen anser att det han gör är olagligt.

Han utmanar också Republicans som vill rösta om huruvida hans verkställande åtgärder är lagliga.
Som svar på oppositionen mot hans amnesti-order om invandring sade Obama att han skulle lägga in sitt veto mot en omröstningen eftersom hans handlingar är “det riktiga ":

Om Mr McConnell, ledare för senaten, och John Boehner, Speaker of the House, vill ha en omröstning om huruvida det jag gör är lagligt eller inte, kan de rösta. Jag kommer att lägga in mitt veto , eftersom jag är helt säker på att det vi gör är rätt sak att göra. "Det är så här republiker dör. När en man börjar ta för sig mer och mer makt och ingen stoppar honom, föds så småningom en diktatur.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Amerika liksom Sverige har nått den punkt då sansad "reasoning" har upphört att fungera! Det bådar inte gott.
Vi är nyfikna på hur länge kuppmakaren Löfven vågar stanna i Stockholm?
SU

robban sa...

är det nato- ammon de är ute efter? lycka till med den gubben, finns ju hur mycket som helst av den är ju i princip den den enda kalibern millitären haft i 30 år på halva jordklotet

Berit sa...

Om de lyckas kommer de att arrestera all civila som ertappas med den typen av ammunition. Det pratas också om att man ska förbjuda skottsäkra västar.

Knute sa...

Obama har flere ganger gått ut og blandet seg inn i kriminalsaker på en måte som viser at han spiller det etniske kortet under dekke av å stå opp for “justice”.

Hva er justice? Dagens moralister mener de har definisjonsrett på hva som er rasisme og de har ingen medynk med de som får anklagen mot seg. Selv om det skulle vise seg at de tar feil. Hensikten helliger middelet.

De pisker opp en stemning. Det finnes mange mennesker der ute som av ulike grunner griper “tilbudet” om en god sak som de får servert. Mediene driver ikke selvkritikk. De ser ingen sammenheng mellom det de gjør og det som skjer: To politimenn ble skutt og drept i New York av en ustabil person som skulle hevne Ferguson.

Nå er to politimenn skutt natt til torsdag i Ferguson. Likevel fortsetter mediene i samme spor.

De er blitt håndhevere av “justice” i antirasismens navn. Er politidrap omkostninger man må regne med?

Antirasismen er en feber som angriper særlig hvite liberalere og venstreliberale. It makes them feel good. De vet de har “an audience”.

https://www.document.no/2015/03/forsoker-mediene-a-starte-en-rasekrig/

http://news.yahoo.com/photos/two-officers-shot-outside-ferguson-police-headquarters-slideshow/police-protesters-square-off-outside-ferguson-police-department-photo-031607301.html

Knute sa...

Medan gammelmedierna sätter sitt hopp till att USA:s president Barack Obama skall få stopp på dödsskjutningar i allmänhet och de rasistiska dödsskjutningarna i synnerhet genom att göra det svårt eller omöjligt för hederliga medborgare att bära skjutvapen till självförsvar, så konstaterar World Net Daily att en anledning till dessa gärningar står att finna i hur man hanterar personer med psykiska problem. Och jag tycker att det är värt att uppmärksamma den analysen eftersom den nog har bäring även här hemma i Sverige.

https://peterharold.wordpress.com/2015/06/22/besserwissern-fick-ratt-annu-en-massaker-p-g-a-droger-statens-droger/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.