05 februari 2015

Fakta om minimilön

            

Låt er inte luras av snyfthistorier om minimilön. De berör bara en liten andel av amerikanska arbetare - 4,3% av timavlönade och 2,9% av alla arbetstagare. Gnället och fingerviftandet framför telepromtern är till för att distrahera från det faktum att Obama demoniserar affärer, kapitalism och rikedom.  Ekonomin har stagnerat och så har medelklassens löner. Genom att prata om minimilön kan han fortsätta att klämma åt företagen med förtryckande skatter och regleringar.
78% av minimilöntagarna är vita och 63% är kvinnor. Den genomsnittliga inkomsten för en familj där en minimilöntagare ingår är $ 53.113 och de är mer benägna att ha collegeutbildning än den genomsnittliga amerikanska arbetare. 
Hur kan det komma sig?
De är inte den primära löntagare i familjen!

Det verkliga värdet när det gäller minimilön-arbeten är att de lär sig ett yrke. Oerfarna arbetare lär sig grundläggande färdigheter som gör dem mer produktiva och gör det möjligt för dem att få löneförhöjning eller hitta ett bättre jobb.

     "Den föreslagna löneökningen till  $ 10,10 i timmen innebär att den lägsta kostnaden för att anställa en heltidsarbetande, inklusive Obamacare-bestraffningen, skulle bli $ 12,71 i timmen."

     Kravet på minimilön håller ofta tillbaka många av de arbetare som förespråkarna vill hjälpa. Högre minimilöner minskar den totala sysselsättningen och hindrar  relativt erfarna  arbetare från att komma in på arbetsmarknaden. Arbetsgivare ersätter vuxna som behöver ett jobb, med förortsungdomar som inte behöver det lika mycket "

Who makes minimum wage?

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt ljuger Obama. Minimilön är "0" och det är det inte många som kan leva på.
När jag var liten och bångstyrig skickade föräldrarna mig till en sträng bonde där jag fick lära mig att arbeta och hör och häpna dom betalade bonden för besväret att göra mig till en nyttig medborgare.
Inget ovanligt mellan krigen och omedelbart efter!
SU

HazeP sa...

Vet du hur många procent svarta och hispanics som går på minimilön? Eller går många av dem på försörjningsstöd i stället? Jag menar, det verkar underligt att 78 procent av dem som har minimilön är vita.

Berit sa...

John, det är svårt att hitta siffror på detta eftersom det inte är PC. Här är en sida du kan titta på:

http://conservative-headlines.com/2012/05/more-black-people-are-on-welfare-than-white-people/

Black Americans make up 38% of welfare recipients, even though they comprise a mere 13% of the US population.

Om man blir försörjd behöver man inte jobba för minimi-lön

Anonym sa...

Berit,
du nämner att Obama demoniserar affärer, kapitalism och rikedom. Men detta gäller bara entreprenörer och industrikapitalister, storföretagare och småföretagare. Han demoniserar aldrig bankkapitalet, de som skuldsätter hela det amerikanska folket genom att låna ut sina papperspengar, som de tryckt upp från tunn luft. Och här rör det sig inte bara om 18.000 miljarder dollar som USAs befolkning är skyldig utan 10 gånger så mycket mera sedlar som också tryckts upp till mindre banker plus all den ränta de tjänats in under åren. Detta är deras totala rikedom. Inte ett knyst hörs om deras rikedomar. De kan väl var med och betala. Ja, de skulle faktiskt kunna betala allting. Men det är knäpptyst.
/SB

HazeP sa...

Tack för svaret, Berit!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.