13 februari 2015

En ulv i fårakläder?

För att motverka islamiska normer vill svensk-iraniern Devin Rexvid motverka kristna normer, och får applåder av det akademiska etablissemanget för det. Visst låter det fint att staten bör bli helt sekulär, men det fungerar inte. Kristendomen skulle få backa men den aggressiva islam bli kvar. Det är inte utan att man misstänker att han har någon dold agenda.

Skolavslutningar i kyrkan gillar han inte. Kristna barnmorskors krav på samvetsfrihet gillar han inte. Han inbillar sig att om de inte tvingas att utföra aborter, så kan man inte tvinga muslimska flickor att inte bära slöja. Tror han islamisterna gillar islamkritik bättre om den sveps in i bisarra jämförelser?

Snacket om att den svenska staten är "polyamorös" i sitt förhållande till religioner är bara en rökridå. Visserligen godkänner staten i religionsfrihetens namn många av islams förbrytelser. Men säg i så fall rakt ut om du vill ha en islamfri stat eller om det är kristendomen du irriterar dig på.

Rexvid kan det svenska språket men fattar inte vår kristna mentalitet. I universitetsstaden Umeå där han är verksam är det väl närmast ett plus. Men vår sekulära moral bygger på kristendomen, "ge åt kejsaren vad kejsaren tillhör, och Gud vad Gud tillhör", som Jesus sa. Det sista inte minst viktigast. Spola inte bort Jesusbarnet med badvattnet! Tror Rexvid verkligen på allvar att muslimerna skulle sluta med sin jihad och sitt kvinnoförtryck om vi tog bort kristna helgdagar, som han föreslår?

Jag känner inga iranier så jag borde inte spekulera. Det finns nog alla sorter. Men det är synd när deras avsky för islam smittar av sig på kristendomen. För många år sen träffade jag en som sa att när ayatollorna tog makten så öppnades himlens portar och vi fick Allahs skit i huvudet.

Jag önskar att det skulle gå upp för dem att Allah inte är densamme som Bibelns Gud. För att ta makten från radikal islam måste något andligt tillfredsställande erbjudas i stället.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Klokt blogginlägg! Islam bygger parallellsamhällen var som helst. Kina är väl sekulärt så det räcker och blir över. Islam härjar där och muslimer startar upplopp och är våldsamma. Så, nej, inget land ska överge sin kultur, islam förkväver allt ändå. De har bara islam som förebild, ingen annan kultur. Utom möjligen det välstånd som fredliga västsamhällen producerar och som de girigt kräver. Slut på utplåningen av länders kultur för att tillfredställa islam och muslimer! /V

Biskop Kyrillos sa...

Just det Knute; Islams Allah är inte Jesu Kristi Fader, och det är detta som är grundproblemet i religiös och teologisk debatt.

Knute sa...

Tack för insiktsfulla kommentarer!

Knute sa...

“Det är inte rasism att kontrollera passagerarnas namn, etnicitet och religion i ett fall som Germanwingskraschen. Islamistisk terror är en samtida verklighet," skriver Devin Rexvid.

Men avslutar med att “politisk islam livnär sig på Israel-Palestina-konflikten. En lösning på denna konflikt är sålunda ett av grundvillkoren för att få bukt med de politiska, ideologiska och kulturella förutsättningar som göder politisk islam och dess terror i Mellanöstern och globalt."

http://www.svd.se/kultur/islamistisk-terror-ar-inte-ett-rasistiskt-fantasifoster_4459043.svd

Judehatet sitter djupt hos muslimer. Det är inte en politisk konflikt, det är en religiös dogm. Det finns inte många judar kvar i arabvärlden, men imamernas och mullornas predikningar har alltid samma omkväde:

"Allah Akbar. Death to America. Death to Israel. Curse upon the Jews. Victory to Islam."

http://tundratabloids.com/2015/04/dr-andrew-bostom-the-houthi-motto-and-my-limited-sympathy-for-war-torn-yemen.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.