15 februari 2015

Gör inte slut med Fossil Fuels

    


Fossil Free Yale, en grupp som jobbar för att universitetet ska ta avstånd från fossila bränslen, måste ställa in helgens protestmöten på obestämd tid pga. av det kalla, snöiga vädret.
Yales anti-fossila-bränsle-förkämpar kallar det "ogynnsamma väderförhållanden och andra logistiska problem"
Det är helt enkelt alldeles för kallt för att diskutera den globala uppvärmningen.
Nordoststormarna, som tenderar att hända under vintern, har det dåliga omdömet att hamra området med snö och is just den helgen när miljögrupper uppmanar institutioner som Yale att avstå från att använda fossila bränslen, som kol, naturgas och olja.

Jag önskar att det blev förbjudet för alla dessa universitet att använda fossila bränslen och att de får sin ström och värme från alger och solenergi. Jag slår vad om att morsgrisarna då skulle uppskatta det bränsle som värmer Amerika.


Kattsand skrev tidigare:Jag undrar om politikerna själva tror på det eller om det bara är något man skriver?
Det var apropå Expressens artikel om att Göteborg kommer att översvämmas om man inte bygger portar.

Jag tror att folk i allmänhet, svenskar liksom amerikaner,  har förlorat sin förmåga att tänka, resonera, ifrågasätta, räkna, kontrollera sina drifter,  eller inse att de människor som de valt till offentliga ämbeten ljuger för dem. Vi lever i en kultur av okunnighet, firar det absurda och ytliga, hedrar det fåniga och är hänförda över elektroniska prylar och politiker utnyttjar det till max.

Klimat är bara summan av vädret. Om man inte kan förutse vädret en månad i förväg, kommer man inte att kunna förutse klimatet 50 år i förväg, men när våra styrande kan kontrollera och beskatta den energi vi har tillgång till, har de fullständig kontroll över oss och produktionen i landet.

Gröngölingarnas budskap är helt emotionellt och saknar all logik, men det passar in i vår tanklösa livsstil.  De säger att polarisarna smälter och kommer att orsaka en kraftig höjning av havsnivån.  91% av världens glaciäris finns i Antarktis, där medeltemperaturen är runt minus 40 grader C.  Smältpunkten för is är noll grader så en issmältning där av en omfattning som skulle orsaka problem i Göteborg, kräver en temperaturökning med cirka 40 grader, vilket ingen förutspår. Gröngölingarnas förutsägelse är ca 4 grader. Så var ska den enorma höjningen komma ifrån?


Isen vid Nordpolen är mestadels havsis och smältande havsis höjer inte havsytan alls. Arkimedes visste det redan för 2,500 år sedan.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.