23 februari 2015

Grön Energi = Lurendrejeri

Kommer ni ihåg Solyndra, symbolen för grön energikorruption, som resulterade i att hundratals miljoner skattedollar spolades ner i toaletten?
Och Solyndra var bara ett exempel. Hela det Gröna Energiprogrammet är lurendrejeri och politikers sätt att tacka för donationer, men det största problemet är att statliga ingripanden tar resurser från mer produktiva användningsområden.

För skattebetalarna, är det dubbel förlust.  De betalar för att fylla plånböckerna för gröna donatorer, och de lider också eftersom statliga ingripanden avleder resurser på ett sätt som minskar arbetstillfällen och ekonomisk produktion.Odwalla, ett dotterföretag till Coca Cola, använder obama-subventioner för att betala för sin energiförbrukning, samtidigt som moderföretaget här i Atlanta plockade hem en vinst på 11.8 miljarder dollar förra året och lyser upp hela innerstaden varje natt med sin fasadbelysning.

Det här är människor som vill ha en större regering eftersom de har lärt sig att sko sig när regeringen har mer makt. De kan ha andra motiv än traditionella vänstersympatisörer, men resultatet är detsamma.

“Ju mer makt en regering har att plocka vinnare och förlorare, desto mer makt kommer rika människor att ha i förhållande till fattiga människor."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.