11 februari 2015

"Hundar är visst också människor"

                

Folk verkar lita blint på att tjänstemän och valda politiker är kunniga, kompetenta och strävar efter att korrekt lösa alla samhällets problem och lite till.  De medborgare som inte lider av denna villfarelse ser statliga byråkrater och politiker som ett nödvändigt ont, som vi måste finna oss i och uthärda.
Helst bör myndighet ges till de mest ansvarsfulla och kompetenta men tyvärr hittar man vanligtvis inte sådana individer i regeringssammanhang.
Därför har vi många tjugonionde klassens män (och kvinnor) som fattar viktiga beslut. Den viktigaste uppgiften för en byråkrat är att motivera sin existens och expandera sin verksamhet. Många byråkrater är nöjda med att flytta papper fram och tillbaka, medan andra strävar efter att åstadkomma något som “går till historien”.

Det amerikanska rättssystemet fungerar i stort för att underhålla åklagare. Åklagare behöver ett stort antal fällande domar för att motivera sina budgetar och bygga sina karriärer. Lägg till detta en omfattande industri av psykologer, utvärderare och lagvrängare.....
När man tror att det inte borde finnas något mer att reglera och lagstifta om, finns det alltid någon som lyckas hitta en nisch.

Sex statliga senatorer här i Georgia som, "representera" befolkningen i sina distrikt, har kokat ihop ett lagförslag, SB 72, som ger polishundar samma status som en människa.
Man jämställer dödandet av en polishund i tjänst med mord.: "A person commits the offense of murder in the second degree when such person causes the death of a police dog irrespective of malice while such police dog is in the performance of its duties."

Förslaget har sin upprinnelse från en händelse  i juni 2014, då en polishund vid namn Tanja släpptes av sin K9-officer för att attackera en man beväpnad med ett hagelgevär ... det sorgliga är att hunden upplevde exakt det som en polishund är avsedd för, nämligen att skydda sin mänskliga “polis-partner" med sitt liv.

Ja, jag vet, det var verkligen sorgligt att Tanja dog. Jag har själv en hund och känner med hundföraren som själv sårades. Det sägs att schäfern dog från det skott som var avsett för hennes förare.
Jag vet också att om poliser, utan mitt medgivande, tränger sig in i mitt hus, även om de misstagit sig på adress, skulle de skjuta min hund det första de gör. Det finns många exempel på sådana händelser.

MEN…att jämställa en hund med en människa?

Vi har 6 senatorer dumma nog att föreslå det. Dessa senatorer ska representera befolkningen i Georgia och tittar man på statistik över det statliga utbildningssystemet är det lättare att förstå. Georgia rankas fortfarande bland bottenskrapet när det gäller utbildning (plats 46, 47, 48, 49 eller 50) och där har vi troligtvis varit under åtminstone 50 år .

Varje budgetår hör vi rop om att vi behöver mer pengar till utbildning i hopp om att vi ska ”fixa"  systemet så att barnen lär sig bättre och blir smartare och kan konkurrera bättre när de växer upp.
Om vi har sex statliga senatorer som “representerar folket” och som är så dumma att de kan föreslå en sådan lag, finns det inga pengar i världen som kan spenderas för att "fixa" vårt skolsystem.  Det är inte möjligt att "fixa" den nivån av lågintelligens.  Det är fruktlöst, och varje extra dollar är slöseri med skattebetalarnas pengar. Vi måste sluta slösa pengar på ett statligt skolsystem, eftersom man inte kan fixa dumhet när det avancerat så långt som det gjort hos dessa 6 statliga senatorer.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.