07 februari 2015

Jihad och Korståg

Om man tar upp ämnet jihad bland de som ursäktar muslimer och islam får man nästan omedelbart till svar någonting om “alla dessa korståg.” Att de var fruktansvärda och att vi är precis lika onda som jihadisterna är.

Obama lät oss förstå att han tydligen också tycker så, när han jämförde korstågen med hur ISIS nu dödar människor.  Här är en del av hans tal vid “Bönefrukosten” i torsdags. (Prayer Breakfast som organiseras av kristna).
Som lite extra ammunition för jihadisterna drog han också fram inkvisitionen, slaveriet i USA, och Jim Crow (underförstått att allt detta orsakades och utfördes av kristna). Observera att det världsomfattande slaveriet, både det som gick kors och tvärs över Atlanten på 17-18-talen och idag, fick stöd och finansiering av araber och muslimer; Jim Crow var främst ett försök från Democrats att hålla tillbaka nyvunna rättigheter som Republicans gav de fria svarta i USA under tiden före inbördeskriget.


               


Man drar fram korstågen i dag, och ignorerar att de var svar på att muslimska krigare tvingade miljontals kristna att omvandla sig. Muslimerna förstörde också deras länder och tog dem som slavar till Afrika. Varje prick på kartan ovan representerar en framgångsrik islamistisk kamp där de spred död, hat, rädsla och religion. Det började i norra Afrika, flyttade till öarna i Medelhavet, tog över Spanien (där deras civilisation hette Moor), Frankrike, Italien, södra Ryssland, etc.
Vår president leder inte bara bakifrån,  han förvrider också fakta.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
låt oss först och främst göra en jämförelse med inkvisitionen. Om man söker på Internet efter information kommer man fram till ungefär 1000-2000 dödade under 350 år (från 1200-talet). Den spanska inkvisitionen ansågs vara den värsta och där finns samtliga förhörsprotokoll (44-45.000) redovisade ord för ord. Av dem som förhördes friades 98,3% medan 1,7% överlämnades till den världsliga makten och dödades (≈750 individer). Detta skall jämföras med 212 miljoner mördade under olika kommunistregimer i hela världen eller 270 miljoner mördade under Islams härjningståg i världen. Detta ursäktar naturligtvis inte inkvisitionen. Men visst är det lite skillnad?
/SB

Anonym sa...

Berit,
fantastisk cite med Bill Warner, som du letat upp. Lägger det som bokmärke och skall använda det många gånger.
/SB

Knute sa...

Obamas tal vid bönefrukosten var luft som kom från magen, åtföljt av ett ljud.

Ann-Marie sa...

Det hela bevisar ju bara hur desperat han och alla andra muslimer är när dom drar upp något som går hundratals år tillbaks i tiden och jämför med vad muslimer gör IDAG!

Arlav sa...

Arumentationen runt "korstågen" är lika erbarmligt dålig som resonemanget om att "vi är alla lik" då vi härstammar alla från Atrika..
Att man glömmer bort ett ord, "utveckling" är ju självklart.
T o m jag kan se en basal skillnad mellan en gambianeger och en asiatisk tjej, utvecklingen kan dra iväg åt olika håll under tidens förlopp
Sammaledes med korstågen, VI har lärt oss under historiens gång, andra står kvar på tusentalets nivå....Även om vissa europeiska länder vacklar dock om de ska tillhöra ena eller andra kategorin..

Argus sa...

Den spanska inkvisitionen var ett sätt att säkerställa stabiliteten efter fördrivandet av den muslimska ockupationsmakten. Muslimer och judar (som varit muslimerna behjälpliga) fick tillåtelse att stanna i Spanien om och endast om de konverterade till kristendomen. Inkvisitionen skulle säkerställa att så var fallet.

Knute sa...

Obama downplays Paris terror

Det er nogle besynderlige udtalelser Obama er kommet med på det sidste. Så snart islam er indblandet, får han så meget uld i mund, at man har svært ved at forstå ham overhovedet. Forleden sammenlignede han ISIS med korstogene, da Merkel var i det Hvide Hus sagde han, at man ikke skal bekymre sig om iranske kernevåben, “fordi de ville være imod deres religion.” Her vil han ikke tage ordet myrdede “jøder” i sin mund, han kalder dem “a bunch of folks.” Den vestlige verdens moralske kompas befinder sig i Australien og Canada. USA er et tomrum i Vesten indtil Obama tager på sin definitive golf-ferie.

http://snaphanen.dk/2015/02/11/obama-downplays-paris-terror/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.