04 februari 2015

Ökar skulden ännu mer

Skuld förstör och förslavar. Det är hela syftet med Obamas nya budget, men det erkänner han naturligtvis inte.
Han kritiserade Bush för den skuld han åstadkom med alla okontrollerade utgifter, men själv har han spenderat nästan en trillion dollar per år mer än Bush. När Barack Obama svor eden som president var den amerikanska statsskulden 10.6 trillioner dollar. I dag är den mer än 18 trillioner.  Och även om han  upprepar att ”underskotten minskar”, är sanningen att den amerikanska statsskulden ökade med mer än en trillion dollar under 2014.

Amerika spricker i sömmarna och ändå vill Obama spendera mer.
Han kallar nedskärningar, “tanklös åtstramning", och de är i verkligheten bara nedskärningar  i tillväxten av budgeten! Vad skulle denne idiot säga om verkliga åtstramningar och nedskärningar?


   

Han säger att vi måste komma ut ur denna period av “tanklös åtstramning" och stjäla mer pengar från våra barn och barnbarn ännu snabbare. Dessutom vill han höja skatterna igen. Hans budget kräver 2 trillioner dollar i skattehöjningar under det kommande decenniet. Han framhåller alltid att dessa skattehöjningar bara drabbar de rika men på något sätt slår de hårt mot medelklassen också.

 Huruvida kongressen någonsin antar Obamas nya budget är egentligen inte problemet. Verkligheten  är att "beskatta och spendera Democrats” och "beskatta och spendera Republicans” är alla  ansvariga för att vi hamnat i denna soppa.  Framtida generationer av amerikaner står redan inför det största skuldberget i historien och båda partier vill göra detta berg av skulder ännu högre. Den enda de är oeniga om är hur snabbt det ska ske.  Vad värre är -  de flesta amerikaner har kommit att acceptera detta som "normalt”. Om våra barn och barnbarn får möjlighet, kommer de att förbanna oss för vad vi har gjort mot dem.

3 Kommentarer:

Knute sa...

På något sätt påminner Obama om Greklands nya vänsterextremistiska regering som hoppas kunna smita från notan nu när Europeiska centralbanken trycker upp en trillion euro.

Det är förvirrande att svenska miljard heter billion på engelska, och att svenska biljon heter trillion. Eller är jag ute och cyklar, får kolla Wikipedia. Bäst att använda den engelska stavningen så man vet vilket man syftar på.

Anonym sa...

Berit
Det man egentligen skulle göra vore att dra ett streck över alla dessa skulder och säga till bankeliten att de kan få tillbaka sina papperslappar. Samtidigt vill det amerikanska folket ha tillbaka allt det guld som bankeliten köpt för sina papperslappar. Ty, på vilket sätt har det amerikanska folket blivit skyldigt alla dessa pengar, nu 18.000 miljarder dollar. Genom att "Björnligan" (=falskmyntarligan) skaffat sig monopol på att trycka upp papperspengar från tunn luft.
När det gäller att beskatta "de rika", så gäller ju detta bara småföretagare och storföretagare, eftersom bankkapitalet vill ta över allt det som tillhör dessa företagare.
Och beskatta finanseliten går ju inte eftersom de förvaltar sina pengar i skattefria "stiftelser". Dessutom finns det ingen insyn i Federal Reserve. Fed har ingen skyldighet att redovisa någonting för regering, senat eller kongress. De har ingen skyldighet att svara på några frågor. De har ingen skyldighet att föra några protokoll som kan läsas och ingen har någon insyn i vilka vinster de har, hur dessa fördelas bland bankkartellens 4-5 olika banker etc., etc. De lyder inte under några "insiderlagar" utan berättar en vecka i förväg bakom lyckta dörrar för sina medlemmar vilka ränteåtgärder som de planerar genomföra så att dessa medlemmar kan köpa och sälja aktier långt före alla andra får kännedom om detta (=insider).
När det gäller industrikapitalet så finns det mängder av lagar som omgärdar dessa, t.ex. anti-monopollagar. När det gäller finanselitens monopol på att trycka upp papperslappar med vilka de kan köpa upp allt guld och en mängd andra saker, så finns inga sådana regleringar. De är fullkomligt laglösa.
/SB

Knute sa...

Begyndelsen til enden for Euro

Med Grækenland eventuelt efterfulgt af Italien og Spanien dette eller næste forår og nu også Frankrig, der siden 2012 ikke har indfriet sit løfte til Tyskland om at reducere underskuddet på de offentlige finanser plus udpumpningen af 8,1 billioner kroner eller 1,1 billion euro fra ECB for nylig til opkøb af nationale statsobligationer (national statsgæld) i strid med Maastricht-traktaten med samt de falske løfter i øvrigt om en såkaldt hård euro, der rent faktisk blev tydeligt nedtonet allerede fra december 1998 efter Dublin-topmødet (som prisen for et genforenet Tyskland) og uanset den senere såkaldte stabilitets- og vækstpagt, er følgende at skrive:

https://transeurabia.wordpress.com/2015/02/24/beginning-of-the-end-for-euro/

Derefter kommer vi til sangen: ‘Og hvem skal nu betale’

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.