25 februari 2015

Vår frihet är i fara

Här är en intressant intervju med Vaclav Klaus, tidigare president i Tjeckien. Han uttalar sig om ekonomi, politik, maktskifte, terrorism och individens frihet. Han har också en intressant syn på  "global uppvärmning" aka "klimatförändring" aka "jordtemperatur SWAGoscam", med ett upplysande diagram över den faktiska jordtemperaturen jämfört med 33 IPCC datormodellers  förutsägelser om jordens temperatur .


Vaclav Klaus:
"Jag är inte klimatforskare men jag är en ekonom som arbetat som statistiker och ekonometriker i 15 år. Jag vet något om de datormodeller som används av klimatforskare, eftersom de är strukturellt väldigt lika de ekonometriska modellerna. Jag vet hur lätt det är att spela med parametrar och hur lätt det är att få de resultat man vill ha. Denna lära är i grunden inte en doktrin från naturvetenskap om klimatet, utan snarare en lära om människan och samhället. Gröngölingarna och miljö-aktivisterna introducerar de gamla kollektivistiska idéerna  att "styra och reglera" och ett samhälle utan frihet fast under nya banér."


Faktiska satellit-mätningar av  temperatur  jämfört med "förutsägelserna” i IPCC-sanktionerade klimatmodeller. Gapet vidgas alltmer. Det har varit noll global uppvärmningen under de senaste 18 åren och två månader.

(Jag har lagt ut de två röda trendlinjerna som visar att gapet vidgas)

1 Kommentarer:

gäster sa...

I Värmland har man problem med vindkraftverk:

http://nwt.se/hammaro/2014/02/24/vindkraft-kraver-annu-mer-pengar?refresh=true

Krånglande växellådor har kostat kommunerna många miljoner. Nu konstateras att det egna kapitalet inte är tillräckligt stort, när låga priser på el och elcertifikat är avsevärt lägre än vad man trodde då vindkraftverken byggdes.

Det kan väl bara vara politiker som är så urbota dumma att de inte begriper att det påverkar priserna, när man med subventioner pressar in mera kapacitet på en marknad som inte behöver den. De anläggningar som redan finns tvingas då sänka sina priser ner mot sina marginalkostnader, vilket inte är hållbart i längden. De kommer så småningom att lägga ner.

En tysk studie visar att där har vindkraftverken under hela 2014 producerat 14,8 % av märkeffekten och, ännu allvarligare, de har producerat högst 10 % under 45,5 % av tiden:

http://www.vernunftkraft.de/85-prozent-fehlzeit-windkraftanlagen-sind-faulpelze/

Detta är en närmast sensationell siffra. Den betyder att konventionell, reglerbar, kraft behövs till nästan samma effektnivå, som man hade innan vindkraften kom. När några gaskraftverk lagts ner, så att deras reglerkraft måste ersättas, får man belasta vindkraften med de investeringar det kräver.

Då skall man bygga ett "all-europeiskt" kraftnät. Vi kan alltså se fram emot att när någon fumlar tillräckligt grovt blir hela kontinenten strömlös. . .

http://klimatsans.com/aktuellt-4/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.