01 mars 2015

Allt som glimmar...

            

Jag tror att hela bråket med Putin handlar om just detta - guldet. Putin vill inte längre ha dollarsedlar för sin olja utan kräver att få betalning i guld. Och då spelar USA, som helt styrs av Federal Reserve och "Nätverket" bakom Council on Foreign Relations, Trilateral Commission etc., ut hela det här kortet. För denna maktmaffia så gäller det att få kontroll över allt guld i hela världen - och det har de inte ännu. Om ett land inte har guld, så kan de heller inte ge ut någon egen pappersvaluta, och kommer aldrig att kunna ha ett självständigt liv och inte kunna fatta några egna beslut. Den nationella självständigheten upphör alltså med förlusten av guldet eller silvret.

Om man tittar på Wikipedia (Guldreserv), så framgår det att 75 % av USA:s och Tysklands guldreserv kontrolleras av Federal Reserve. Sverige har endast 15 % av sitt guld i Sverige, medan resten kontrolleras av 4 andra centralbanker som ägs av samma maffia, bl. a. Bank of England och Federal Reserve. Hur naiv får man vara? Men länder som Indien och Kina har bara 7-8 % av sitt nationella guld placerat i centralbanken. Det är därför George Soros m. fl. är så intresserade av att komma åt detta guld. Så länge det finns fritt guld utanför ”Nätverkets” kontroll kan man bilda en valuta fristående från maktmaffians kontroll.

De har varit väldigt sluga: Först ger man ut en dollar där man klart och tydligt skriver att denna papperslapp när som helst kan bytas tillbaka till guld i en fastlagd proportion. Så börjar man med sina papperslappar byta till sig guld och guld-och-silvermynt från olika institutioner och människor. När man bytt till sig tillräckligt mycket säger man att från och med nu (1971) gäller inte längre den gamla bytesregeln att man kan byta till sig guld mot papperslappar.
 Det började alltså med att Federal Reserve förfogade över alla papperslapparna och folket förfogade över guldet och guld-och-silvermynten och slutade med att Federal Reserve förfogar över allt guldet, medan folket har fått en massa papperslappar. Nå vem sitter nu med svartepetter - folket eller Federal Reserve ?

Allt har ju blivit förvridet. När det rådde byteshandel i världen bytte man till sig en ”arbetsinsats” (t.ex. matvaror) mot en annan ”arbetsinsats” (t.ex. uppfödningen av en get). Och detta förhållande gällde ännu så länge som man använde metaller, koppar, silver, guld som mellanhand i utbytet av varor. Med introduktionen av papperspengar upphör detta utbyte av relativt likvärdiga arbetsinsatser. Nu kan man med en knapptryckning köpa upp alla byggnader på Manhattan. De som har tryckt upp papperspengar har då fått kontroll över all denna enorma arbetsmängd som det kostat människorna att bygga allt detta. Och vad har de fått tillbaka i form av arbetsinsats ? Ingenting.

Detta är en djävulsk plan för förslavande av mänskligheten. Och kände människor till hur det gått till och fortfarande går till så skulle de bli ursinniga.

Tack SB!

7 Kommentarer:

Martin sa...

Kanske det, även om det här nog mer har varit opportunistiskt och evolutionärt. Jag tycker att det finns en poäng i att förklara USAs konstiga och våldsamma utrikespolitik som ett försvar av dollarn. Men artikeln med Paul Craig Roberts som du postade igår var bättre, förutom hans lilla flört med truthers i den, det gör tyvärr artikeln oanvändbar mot skeptiker.

Anonym sa...

Martin,
du har helt fel. Målsättningen för maktmaffian kring Federal Reserve är att köra dollarn i botten och skapa en världsvaluta, som inte har något enskilt land som bas. Vad de avser att skapa är en valuta som Världsbanken ger ut - och som nu kallas "pappersguld" - men inte har något alls med guld att göra. Målsättningen för maktmaffian bakom Federal Reserve är att bryta ner USA helt och hållet.Och det gör de med hjälp av dollarn, som blir värdelösare och värdelösare. Snart kan den inte användas alls vilket exemplet med Putin visar. De har redan makten över kongressen och senaten i USA, fast de vill få det till att det förhåller sig tvärtom, att kongressen och senaten bestämmer över Federal Reserve. Så är det således inte. Ingen inom senaten eller kongressen har någon som helst kontroll över Fed. och de agerar helt på eget bevåg.
Du borde läsa W. Cleon Skousens "The naked capitalist" (finns att ladda ner från amazon.com till din dator på en sekund) så skulle du förstå vilka som egentligen har makten i USA och har haft sedan minst hundra år. Skenet bedrar.
/SB

Jacobssons tankar sa...

Libyen var central för Afrikas självständighet genom att tillhandahålla möjligheter för fattiga afrikanska länder att klara investeringar utan att förlita sig på västkontrollerade organ som IMF eller Världsbanken. Den libyska regeringen hade avsatt 32 miljarder dollar för stora investeringsprojekt i Afrika, kommunikationssatellit, afrikansk centralbank, afrikansk valutafond och afrikansk investeringsbank. Pengar som togs i beslag vid angreppet 2011.
Detta var motiv för de västliga imperialistiska makterna att krossa Libyens självständighet.

Knute sa...

Tidigare var det svårt att ta kritiken av Amerikas politik på allvar, men nu efter Obamas kejserliga anspråk börjar bilden klarna. Jag gick på propagandan helt enkelt, dags att tänka om.

Anonym sa...

Knute,
du har helt rätt. Det finns två Amerika, det ena är folkets, medelklassens och entreprenörernas Amerika. De står för fri företagsamhet, innovationer, mänsklig frihet. Det andra är de globala bankkapitalisterna kring Federal Reserve och övriga världsbanker som med ohederliga medel (=ohederliga pengar) förstör Amerikas medelklass. De är nära lierade med kommunismen i Sovjet och har egentligen samma målsättning - förslava mänskligheten. Många av dem har dessutom kommit över från Sovjet och tagit sig högt upp i olika federala organ. Det är dessa grupper av människor som står för mycket av det hemska som USA:s CIA skapat i Latinamerika, Afrika och Asien. Fast det är hemligt - och målsättningen med allt detta är att ge det fria USA - "kapitalismen" - skulden. Och det har de lyckats med - i alla fall inför unga människor. Dessutom har de hemliga kommunisterna bland dessa globala bankkapitalister döpt om sig och kallar sig numera "neokonservativa" för att förvirra bilden ytterligare.
Så Knute, du kan gott hålla fast vid bilden av kapitalismens goda för USA och världen men identifiera de onda krafter bland det globala finanskapitalet som arrangerade Khadaffis fall och den arabiska våren och som nu beväpnat IS antingen direkt eller via Saudiarabien och som också skapat det förskräckliga EU med alla de konflikter det fört med sig.
Det finns bara en väg ut ur detta: Identifiera dessa människor, dra fram dem i ljuset, angrip basen för deras makt - papperspengarna - och ta ifrån dem de ohederligt insamlade (=stulna) rikedomarna.
/SB

Anonym sa...

Kriget i Libyen 2011 började som ett uppror mot Khaddafi (Gaddafi), i februari. Det var en del av Arabvåren, som börjat 2010 i Tunisien. 20 oktober 2011 dödades Khadaffi i ett flyganfall.
- Lite lustig tanke att västmakterna skulle starkt ogilla att någon satsar lite pengar ($32 miljarder) på Afrika... USA:s budget gick $1300 miljarder back år 2011...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Libyska_inbördeskriget
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tidslinje_f%C3%B6r_kriget_i_Libyen_2011
/ SD

elina sa...

Sa inte Gaddafi att han ville få guld och inte dollar för landets olja? Vi vet hur det gick.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.