02 mars 2015

Rand Paul vann CPAC-valet

            

CPAC ( Conservative Political Action Conference) är en årlig politisk konferens för konservativa aktivister och förtroendevalda från hela USA.

Samtliga GOP presidentkandidater, åtminstone de som tror att de har en chans att vinna, talade till de ca. 3000 personer som samlats i National Harbor, Maryland den gångna veckan. Även Chris Christie och Jeb Bush ansträngde sig för att övertyga alla om att de är värdiga kandidater, fast ingen kan väl påstå att de är konservativa.
Senator Rand Paul vann valet som den mest populäre GOP-kandidaten med knapp marginal före Scott Walker, bara 5 röster skilde dem åt. Ted Cruz blev trea, Ben Carson fyra och Jeb Bush femma.

Rand Paul imponerade genom att föreslå vad han beskrev som den största skattesänkningen i amerikansk historia. Han lovade "en skattesänkning som kommer att lämna mer pengar i plånboken för varje arbetare i Amerika. Mina skatteplaner kommer att hålla IRS borta ur ditt liv och också ur vägen för alla som skapar jobb i Amerika. Min plan kommer  att minska utgifterna och balansera budgeten på bara fem år. "

Paul kräver också en ändring som ger medlemmar av kongressen tillräckligt med tid för att faktiskt läsa ett lagförslag innan det godkänns. “Lagförslagen hamnar ofta på våra skrivbord och vi har bara ett par timmar på oss att granska dem. Ingen, och jag menar ingen, kan läsa allt som finns i propositionen. Jag föreslår något verkligen upprörande: Kongressen bör läsa varje lagförslag ".

Scott Walker fokuserade på den amerikanska ekonomin, och fick mycket stöd för det, men också kritik för att göra en liknelse mellan  fackföreningsaktivister och ISIS terrorister. "I åratal har jag oroats över hot, inte bara i utlandet utan också här på amerikansk mark. Om jag kan hantera 100.000 demonstranter, kan jag göra samma sak i hela världen", sade han.

Floridas fd. guvernör Jeb Bushs anhängare hade enligt uppgift körts med buss till konferensen för att försäkra att han fick många röster. Hans grupp var rädd för  att han inte skulle passa in riktigt bland de som identifierar sig mera med Tea Party och deras frihetsivrare. Hans femteplacering visar att stödgruppens ansträngningar var förgäves.

The New York Times 'Jonathan Martin skriver att Bush lät transportera folk från Washington, DC: “Hans anhängare organiserade uppbackare som var närvarande när han gav sitt tal, och de jublade när andra buade ".

Rand Pauls tal finns här

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Kanske värd att lyssna på innan det är för sent?
http://video.foxnews.com/v/4089425793001/030215judge0/?#sp=show-clips
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.