11 mars 2015

Samma skrot och korn


Obamacare har varit en fullkomlig katastrof för folk i allmänhet, vad gäller effektiviteten av sjukvård och kostnad. Läkemedelsföretag, sjukhus, försäkringsbolag och de flesta läkarorganisationer inser att de hoppade  i säng med fel partner.  De stödde ett program som aldrig hade studerats eller analyserats av någon, annat än möjligen Jonathan Gruber, som var tacksam över att alla inblandade parter var okunniga om vad planen skulle leda till. De flesta av de parter som konspirerade för att få igenom planen var övertygade om att det skulle vara en stor ekonomisk fördel för dem. Även de personer som klädde sig i vita rockar och låtsades vara läkare till förmån för planen, har säkert räknat ut det vid det här laget att det är en katastrof.

Eftersom de inbillade fördelarna inte har inträffat, har sjukvårdens effektivitet minskat och kostnaderna har ökat kraftigt och folk i allmänhet inser att de har blivit grundlurade.  Ändå fortsätter Democrats , som de flockdjur de är,  att backa upp katastrofen.  Republicans gör det också om de tror att det har betydelse för nästa omval. Väldigt få politiker i något av de större partierna bryr sig om hur det drabbar de människor som de påtar sig representera.

När jag för flera år sedan började skriva på EKP ansåg jag mig nominellt konservativ. Under årens lopp har jag mer och mer insett att det är mycket liten skillnad mellan de stora politiska partierna, annat än teoretiskt. De vägledande principerna bakom regeringens kontroll över individen, demokratisk filosofi och konservatism och individuellt ansvar, har för det mesta bleknat bort.
 Om Republicans, med sin nuvarande majoritet, inte ser till att upphäva Obamacare, och följer upp på ett effektivt sätt, finns det ingen återvändo för detta land.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Dels kommer allmänt finansierad sjukvård eliminera medborgarnas frihet. Dels, mycket av Obamas "reformer" tycks genomföras utanför eller åtminstone på den allra yttersta gränsen för vad den amerikanska konstitutionen tillåter.

Personligen så klagar jag inte. USA har blivit ett hot mot resten av världen. Låt skiten brinna. Allt som är dåligt för USA är bra för oss andra.
/erik

Anonym sa...

Nå, ni lär väl överleva.
- De fattiga (133% över poverty line) har Medicaid (eller Medicare, för de äldre), dvs i princip gratis sjukvård; c:a 9 miljoner amerikaner.
- Och ni andra... Vore ni svenskar skulle ni kräva statsbidrag för att kunna betala eran Obamacare...
- Hade ni inte betalat den 15 februari (2015) blir det böter. Mer än 2014, mindre än 2016. O.s.v. Visste ni inte det? Något mellan tre och sex miljoner amerikaner drabbas i år.
- Vart annat år har ni val; kan det göra något? Bryr sig era politiker om så'na här bagateller? Eh?
/ SD

Berit sa...

Tack vare bidrag från den federala regeringen, för att betala för sjukförsäkring på statsbaserade försäkringsprogram med start 2014, kommer många låg- och medelinkomstamerikaner att få en lättnad när det gäller premier.
Kaiser Family Foundation uppskattar att 48% av amerikanerna som köper individuell försäkring i dag skulle vara berättigade till bidrag. De skulle få ett genomsnitt på $ 5548, vilket skulle täcka 66% av priset.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.