19 april 2015

Göra rätt för maten

Fler och fler stater i USA inför restriktioner vad gäller matkuponger och socialhjälp och ställer krav på mottagarna.Staten Maine, som inte är känd för att vara särskilt konservativ, har sett dramatiska resultat sedan man infört mer kontroll och ansvar i sina socialprogram.  Inte överraskande gråter democrats efter mer av Mamas mjölk!

Guvernören i Maine införde i fjol en regel som kräver att mottagare av Supple Nutrition Assistant Program (SNAP) måste delta i ett visst antal arbeten, arbetsträning eller frivilligt hjälparbete,  för att vara berättigade till stöd.  Det gäller enbart sk Abawds  (able-bodied adults without minor dependents) - arbetsföra personer utan barn - och det nya kravet har resulterat i en spektakulär nedgång vad gäller matkuponger,  vilket resulterar i en logisk win-win för alla i Maine.

Vid slutet av 2014 deltog cirka 12.000 individer i SNAP-programmet.  Nu när man antingen måste visa att man har ett  deltidsarbete på 20 timmar i veckan,  eller deltar i hjälparbete minst 24 timmar per månad, eller deltar i ett arbetsträningsprogram,  har mängden SNAP-mottagare dramatiskt minskat från 12.000 till cirka 2.500 i slutet av mars ... Imponerande, eller hur?

Missouri och New Mexico har också infört liknande program med likartat resultat.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Hur skulle det vara om lönebildningen släpptes fri? Det är ju den som är en starkt bidragande orsak till bidragsberoendet, eller hur? Bort med begreppet "minsta lön"!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.