27 april 2015

Homosexuella kvinnor “mentalt våldtagna”


En Oregon domare har tilldelat ett lesbiskt par, Rachel och Laurel Bowman-Cryer $ 135.000 för "känslomässiga skador" i en rättegång mot Aron och Melissa Kleins bageri,  “Sweet Cakes Bakery.” Kleins är ett kristet par som avböjt att baka en bröllopstårta till ett samkönat par.

I sin stämningsansökan hävdade de två kvinnorna att  de kände sig ”mentalt våldtagna,” vilket var en del i en lista av 88 symptom på känslomässig stress, som de upplevde när de vägrades en tårta.
Den långa listan av symptom inkluderade "akut förlust av förtroende", "tvivel", "sömnproblem”, "kände sig mentalt våldtagna, smutsiga och skamliga”, "högt blodtryck", "nedsatt matsmältning" ,"aptitlöshet,"  "migrän",“bleka och sjuka”," återupptagande av rökning“,"chock", "domning ","överraskning","osäkerhet ","viktökning" och "oro".
Domaren tyckte tydligen inte att det var underligt  att "aptitlöshet" och "nedsatt matsmältning"  ledde till "viktökning." .. "


En vän till Kleins startade en GoFundMe-sida för att samla in pengar till advokatkostnader.  GoFundMe drog in kontraktet - och de kan de göra av vilken anledning de vill, särskilt om de inte håller med kundens åsikter eller synpunkter. Tyvärr hade bageriägarna inte samma rätt - åtminstone inte längre. Oregon älskar sina socialist/kommunister.  De sticker kniven i ett litet familjeföretag och sedan vrider de om den.  Jag misstänker att GoFundMes "noggranna genomgång" upplevde ett visst tryck från de “ack så toleranta” - liksom hotet om en twitter-kampanj för att stänga dem. Eller är de kanske verkligen sådana hycklare?

Portland är ett populärt tillhåll för homosexuella och det  finns gott om bagare där med den inriktningen.  Vanligtvis håller de homosexuella ihop och stödjer varandras affärs, evenemang, utbildning, etc. Jag har även sett att de skyltar om det i sina butiker. Man undrar hur det kom sig att paret valde detta bageri?

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Ett litet påpekande, det heter inte samkönat, det heter enkönat. Samkönade individer är i botaniken sådana som har både hanliga och honliga könsorgan. Samkönad är ett hittepåord från de politiskt korrekta./Social konstruktion

Anonym sa...

Berit,
de valde just detta bageri eftersom ingen får tycka annorlunda än det som dessa lesbiska kvinnor godkänt. Det finns bara ett sätt att tänka och det är att "tänka rätt".
/SB

Berit sa...

Anonym, jag är inte så hemma på nyare svenska ord,speciellt inte de som är PC. Jag trodde "samkönat" kom från ordet "samma"

Ann-Marie sa...

Berit, dom valde detta bageri för dom behövde pengarna till sitt bröllop. Och nu får alla kristna bagerier passa sig noga för annars kan det bli en dyr historia för dom.

Kan bara konstatera att den där öde ön någonstans mitt i något stort hav låter mer och mer lockande för var dag som går. Den s.k. civilisationen står mig upp i halsen!

Anonym sa...

Berit,
Jag tror inte att du har fel om "samkönade" äktenskap. Jag är hur svensk som helst och mina förfäder har bott här i generationer. Jag läser dessutom alla möjliga tidningar och böcker och jag har aldrig träffat på att det absolut skulle heta "enkönade" äktenskap. Istället stöter man hela tiden på uttrycket "samkönade" vilket kommer från "samma" kön. Det duger alldeles utmärkt.
/SB

elina sa...

Det finns många sätt att tjäna pengar. Här i Sverige är "hälsningspengen" vanlig, alltså du vägrar ta någon i hand vanligen en av motsatt kön, du orsakar lite undran eller får inte jobbet och stämmer arbetsplatsen/personen sedan för diskriminering. 60000 brukar det inbringa.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.