30 april 2015

Inte underligt med förebilder som dessa


Nobel-prisvinnaren, Pulitzer och President Freedom-prisbelönta författaren Toni Morrison upprätthåller trenden bland de priviligierade “progressiva” att även om det finns alternativa förklaringar till orättvisor ska det alltid förklaras med  rasism.
Under en intervju The Telegraph yttrade den nu  84-åriga Morrison:

“Folk säger att vi måste ha ett samtal om ras. Detta är konversationen. Jag vill se en polis skjuta en vit obeväpnad tonåring i ryggen. Och jag vill se en vit man dömas för att ha våldtagit en svart kvinna. Sedan när du frågar mig, "Är det över? kommer jag  att säga ja. "

Så det  hon vill se att poliser ska döda andra människor enbart baserat på deras ras? Och att kvinnor ska bli utsatta för sexuella övergrepp baserat på ras?

Det är ju väldigt "progressivt”.

Morrison har tydligen inte ha hört talas om Gilbert Collar, en vit, obeväpnad 18-årig ... skjuten till döds den 6 oktober, 2012, av Officer Trevis Austin, som är svart.
Inte heller har hon hört talas om Dillon Taylor.
Och vad gäller  önskemål om våldtäkt, måste hon ha missat att  fyra vita män i Tallahassee fick livstidsstraff 1959 för våldtäkt av en svart kvinna.  Enligt Morrisons sätt att se det skulle rasism varit över efter det.

Naturligtvis är det hon säger löjligt. Dessa händelser bevisa ingenting eller innebär ingenting annat än att de hände.  Morrisons önskan att våldsam död och våldtäkt bör hända igen, bara för att utgöra någon form av okunnig och hatisk poäng, är absurd.  Det visar dock att kritiskt tänkande och även grundläggande kunskaper om Google inte är nödvändiga för att ta emot prestigefyllda utmärkelser .


2 Kommentarer:

Anonym sa...

Socialisterna har en plan. Just nu är dom väldigt framgångsrika med den! Att presidentämbetet i USA rök all världens väg är ju bara otur? "Shit Happens"!
SU

Anonym sa...

Berit,
är det inte bara så att vissa människor är oförmögna till reflektion och att tänka nytt. Morrison är född 1931 och var 24 år vid incidenten i Alabama 1955. Så har hon fastnat i detta sätt att tänka och har inte lärt sig något nytt. Alla hennes böcker snurrar kring samma tema och hon lär sig inget nytt.
Jag upplever detta i min egen omgivning, människor som stannar kvar i den uppfattning de skaffade sig när de var 20 år. Världen har inte förändrats för dem. Deras kommunistiska, materialistiska mall tillämpas på alla problem.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.