22 april 2015

Jorden är inte i fara, bara sanning och sunt förnuft

I lördags firade man Global Citizen 2015 Earth Day, med en konsert och andra festligheter på National Mall.
Medan själva konserten drevs av solenergi, borde deltagarna åtminstone ha lärt sig att ta hand om sitt eget skräp.

Den årliga kalender är fylld med dagar och månader som utsetts för att vi ska fira någon person eller händelse av betydelse - presidenters födelsedagar, fars-och morsdagar, självständighetsdagen, Thanksgiving, påsk och jul…..

Men vem bestämde att April var "Earth Month" eller att April 22 är "Earth Day"?

Vi förväntas dyrka planeten som funnits här under miljarder år innan vi dök upp och kommer sannolikt att finnas kvar här långt efter att vi lyckas förgöra oss själva med omfattande krig.
Det är dyrkan som ligger bakom.
Det började 1970 och temat var “Vår planet är i fara”. Att påstå att planeten är i fara är dumheter.  Jorden har funnits i ca. 4.5 miljarder år och den befinner sig i en galax som är relativt förutsägbar och stabil. 
Miljöaktivisterna menar naturligtvis att den är vi människor som skadar planeten genom våra dagliga aktiviteter.
De gillar inte den mänskliga rasen och anser att det finns för många av oss. De gör vad de kan för att minska befolkningen genom sjukdom, som till exempel att förbjuda DDT och alla andra kemikalier som skyddar oss från insekter och skadedjur som överför sjukdomar.

På Earth Day ska vi minns Rachel Carson, vars undermåligt utforskade bok bidrog till att  miljontals afrikaner dött.
En av grundarna av Earth Day, Ira Einhorn,  mördade sin flickvän 1970. Han var på flykt i 23 år, men är i fängelse nu.

Förra årets tema för april månad var,  "Återvänd till naturen."  Är det verkligen vad folk vill?
Ingen el,  ingen annan bostad än en grotta, ingen mat med undantag för djur eller fisk som man måste fånga själv,  inga andra grönsaker eller frukter än de som växer där man bor, inga stormarknader, inga fordon....
 Visst, naturen är underbar på sitt eget sätt, och en campingtripp är trevlig ibland men mänskligheten  har ägnat mycket tid för att hitta sätt att överleva i naturen.
Låt oss fira hur människan lärt sig att behärska jorden i form av jordbruk, boskapsuppfödning, sofistikerade bostäder allt ifrån timmerstugor till skyskrapor, uppdämning av floder för att producera energi och teknik som ger oss rent vatten. Vi kan nog inte ens föreställa oss hur världen såg ut innan man upptäckte hur kol, olja och naturgas kan användas.

Bilden ovan sticker omedelbart i ögonen och det är lätt att säga: “Ta rätt på ditt eget skräp innan du klagar på andra” och Gröngölingarna klagar framför allt på att privatpersoner och storföretag förorenar. Visst gör de, men de hålls åtminstone ansvariga för de skador de orsakar.
Detta händer sällan när det är den federala regeringens fel och vi ska vara medvetna om att regeringen och deras politiska beslut är jättestora förorenare.  De största miljökatastroferna under förra seklet var i många fall en direkt följd av statliga åtgärder.  Ändå så fortsätter många miljöaktivister att ha förtroende för staten.

Den amerikanska federala regeringen är en av de största, om inte den största, förorenaren på planeten. Dessa  föroreningar kommer både direkt, med beslut från myndigheter som direkt skadar miljökvalitet och indirekt genom subventioner.

Överproduktion orsakad av subventioner leder till oavsiktliga miljö-skadorna. I jakten på subventioner, odlar bönder ofta på jordbruksmark som är marginellt lämpliga och där de tunna matjordslagret inte kan ersätta utarmade näringsämnen.

Army Corps of Engineers har gjort mer för att förstöra känsliga livsmiljöer än nästan någon offentlig eller privat grupp i nationens historia. De har förstört otaliga våtmarksområden genom att kanalisera floder som Mississippi. 
Deras tekniska arbeten i kombination med FEMA (Federal Emergency Management Agency) och deras katastrofprogram har  uppmuntrat människor att leva i miljökänsliga kustområden.

Importskatt på socker och subventioner till inhemska odlare har uppmuntrat sockerrörs-jordbruken att ta över stora arealer av våtmarkerna i Florida och orsakar skadlig avrinning i Everglades.
Vatten-subventioner till bönder gör att jordbrukarna i Kalifornien planterar vattenkrävande grödor som ris, på områden som naturligt skulle vara öken.


Det är hög tid att vi håller regeringar till svars för den kontraproduktiva politik som de skapar och de direkta skador det fortsätter att göra. Ingen grupp, offentlig eller privat, bör komma undan med att göra så mycket skada. Bara för att det är regeringen som förorenar gör det inte mindre skadligt för människor, miljö eller planeten som helhet.


3 Kommentarer:

Anonym sa...

Hur tjockt är matjordslagret i Central Valley i Kalifornien och varför finns det där? Hur har det uppkommit och varför har mänsklig uppfinningsdom bidragit till överlevnaden just där?
Att miljögalningarna vill göra öken av hela området skall väl inte resten av befolkningen behöva lida för och till råga på allt driva markägarna i konkurs för att Obamas korrupta tjänstemän skall få en möjlighet att konfiskera enorma arealer. Vill verkligen en majoritet av amerikanarna ha Mugabe tillstånd i USA?
SU

Anonym sa...

Berit,
jag tycker att det hemskaste i allt detta är att människor så beredvilligt lämnar över sina liv och de viktiga besluten i deras liv ii händerna på samhällets C- och D-lag och på fullt allvar tror att dessa skall fatta beslut som är gynnsamma för mänskligheten.
Men - det är ju bara en mängd dumbommar (för det mesta) som är ute efter att sko sig på folks skattepengar. Varför skulle dessa människorna vara lämpliga för att fatta de bästa besluten ?
Hörde en intervju med docenten i nationalekonomi Ann-Marie Paulsson, som skrivit boken "Knapptryckarpartiet". Efter att ha suttit 10 år i riksdagen för Moderaterna var hon förskräckt. I riksdagen rådde "envälde". När det en gång blev en öppen debatt (om FRA = NSA) skrek Fredrik Reinfeld så saliven skvättet: "Vem tror ni att ni är?" De trodde att de skulle kunna debattera frågan, men han slog fast vad som gällde: "Ni skall göra som jag säger", dvs. trycka på den knapp som han anvisat, ingenting annat.
Hon fann också att svenska riksdagsledamöter hade enormt dålig utbildning (och säkert också låg intelligens om man undersökt detta) och de akademiska betygen lyste med sin frånvaro. Men de behövdes nog inte. Det visade sig nämligen att "tjänstemännen (dvs. de icke valda) bestämde allt mera om allting. Riksdagsmännens uppgift var att endast vara lojala mot despoten, annars fick man inga uppdrag och ingen karriär. Om det nu förhåller sig på detta sätt (vilket det gör), varför har man då 351 riksdagsmän som uppbär lön, men inte får tänka själva.
Jag är övertygad om att samma förhållande (fast i mindre utsträckning) råder i USA. Lojalitet, är det som gäller, inte självständigt tänkande.
/SB

Knute sa...

Bjørn Lomborg: Vores grønne klimastrategi virker ikke

Sol- og vindenergi er blevet bannerførerne for den nye grønne verden, og dog leverer de kun 0,4 procent af verdens energiforbrug i dag, og det er endda med støtte på mindst 200 milliarder kroner til vindkraft og 320 milliarder kroner til solenergi om året.

http://www.b.dk/kommentarer/vores-groenne-klimastrategi-virker-ikke

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.