21 april 2015

Köer skapade genom priskontroll

 Den  ekonomiska situationen i Venezuela har nu försämrats så mycket att tusental människor måste köa nästan varje dag för mat och andra basvaror.
BBCs Mundo Daniel Pardo visar hur lång tid det tar att köpa även de mest vanliga varorna i Caracas.
Detta är vad priskontroller skapar och även BBC fattar det!Vänstern är som bäst när den försöker ta makten. Då släpper den loss sina egocentriska kreativa impulser och skriver dikter, pjäser och sånger om hur deras hjältar dör i dödsdömda strider eller hytter med knytnävarna i protestmarcher. Och när de vinner bli de rika och feta, medan folket blir allt fattigare och landet blir en eländig diktatur

Det finns inget embargo att skylla på i Venezuela. Hugo Chavez förstörde sin egen Bolivarianska revolution genom att genomföra den och nu är både Chavez och den venezuelanska ekonomin död.

Chavez efterträdare har desperat försökt skylla krisen på USA men Uncle Sam hade ingenting att göra med bristen på toalettpapper i butikerna, mjölkransonering och soldater stationerade utanför elektronikaffärer. Det är precis vad som händer när Vänstern vinner.

Jag ser i videon att det tydligen är tillåtet nu för två män att åka motorcykel tillsammans . Eller kanske det bara gäller för motorcykeltaxi?
När jag var där för en del år sedan var det förbjudet, eftersom det var vanligt att två män körde mellan de långsamma bilköerna och rånade bilförarna och deras passagerare. En man och en kvinna på motorcykel var OK.
För att råda bot på det enorma bilproblemet man hade infördes en regel att de vars registreringsnummer slutade med en udda siffra fick bara köra på måndagar, onsdagar och fredagar - jämna nummer de andra dagarna.
Det fick till följd att nästan alla som var beroende av bil varje dag köpte naturligtvis en bil till och möjligheten att parkera var så gott som omöjlig.

1 Kommentarer:

gäster sa...

För att översätta till svenska förhållanden, är det inte vad den grönröda regeringen sysslar med? Hur många har inte förlorat förståndet för att de trott på marxistiskt psykobabbel om att vi ska skämmas för västvärldens välstånd, den första (och enda?) civilisation i historien där alla kunde äta sig mätta.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.