25 april 2015

Kriget mot kvinnor

 TV-såpan ”Real Housewives” är populär i USA; jag tror att den svenska motsvarigheten är “Hollywoodfruar”? Showerna skildra hur förmögna kvinnor lever och hur vänner blir bittra fiender.

Det som fascinerar är väl tjusningen av rikedom: snygga kläder, smycken, överdådiga fester och kanske drömmen om att leva i glitter och överdåd.
Det finns vissa hemmafruar som inte har något av detta, men Hollywood kommer inte att göra en show om dem, eftersom dessa hemmafruar lever under sharialagar.
De riskerar sextio spöslag om de bär högklackat och fyrtio slag om de inte är rätt klädda. Korrekt klädsel är lika med en stor soppåse.


 


Många kvinnor motsatte sig ursprungligen ISIS regler men följde dem när de insåg att de kunde bli slagna, förödmjukade och bötfällda, samt att deras män kunde straffas. Män tvingar sina fruar och döttrar att stanna hemma för att undvika konfrontationer med Hisbah, som utfärdar order via Internet, eller genom att publicera skriftliga uttalanden som varnar mot kränkningar av islamiska regler i staden.

"De tvingade kvinnor i alla åldrar att bära heltäckande, trots att majoriteten av kvinnorna i Mosul bär hijab.  Hisbah  slår kvinnorna i huvudet om de inte är rätt klädda."

Detta är det riktiga "War on Women". Synd att Vänstern inte kommer att dokumentera den här behandlingen av kvinnor,  i stället för de påhittade inkomstskillnaderna i Amerika som de fokuserar på.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Nog är det väl inkomstskillnader i USA, det är väl knappast påhittat av vänstern! Men det som skrämmer med vänstern är oförmågan att inse islamisternas förtryck av kvinnor som vänstern gör allt för att bagatellisera och snacka bort! Samtidigt ylar vänstern om det förtryck som kvinnor påstås utsättas för hos oss...snacka om dubbelmoral. Kanske är det så att vänsterkvinnor egentligen gillar det system man har i länder som styrs av islamska lagar? På något annat sätt kan jag inte tolka undfallenheten mot islam från vänstern.

Benny

Berit sa...


Jo Benny det är påhittat av Vänstern, det finns inte längre en löneklyfta och har inte funnits under ett antal år.
En rapport år 2009 beställd av Labor Department analyserade mer än 50 utredningar i ämnet och fann att den så kallade löneklyftan är nästan helt ett resultat av de val som både män och kvinnor gör. I själva verket tjänar unga högskoleutbildade kvinnor mer än unga college utbildade män i många städer.

Berit sa...

Här kan du läsa vad jag skrivit tidigare om löneskillnader

http://everykindapeople.blogspot.com/2015/01/loneskillnader.html

Om det verkligen var så att man inte behöver betala kvinnor lika mycket som man betalar män skulle det rent logiskt inte finnas några arbetslösa kvinnor, eller hur?

Anonym sa...

Islam: "Mina studentlån var 32K men är nu 64K p.g.a. förseningar och ränta. Jag bad att de skulle sänkas, men nej."
"Jag är född muslim, men visste inte mycket, förr. Nu har jag förstått att muslimer inte får betala ränta."
"Kan jag få räntan borttagen och bara betala tillbaka ursprungslånet?"
Svar: Nej. "How you overcome that little issue is above my pay grade."

"My Islamic Faith Prevents Me From Paying Interest on My Student Loans", HuffPo 22 april.
http://www.huffingtonpost.com/steve-rhode/my-islamic-faith-prevents-me-from-paying-interest-on-student-loans_b_7116684.html
/ SD

Anonym sa...

Berit, jag missförstod nog det du skrev! Inkomstskillnader mellan kvinnor och män för samma jobb kanske inte existerar i USA som du skriver! Sedan är ju USA ett av de länder där inkomstklyftorna generellt är störst i världen var vad jag menade.

Benny

Knute sa...

Det var cyniska officerare från Saddam Husseins regim som la grunden till IS. En fascistisk stat bara med en islamisk image.

Helt centralt står Samir Abd Muhammed al-Khlifawi - med dæknavnet Haji Bakr - en tidligere oberst i Saddams luftvåben. Det var ham, der udarbejdede strategien med at bruge de islamiske missionskontorer som dække, og allerede i 2012 lavede han en uhyre detaljeret plan for den kommende terrorstat.

http://politiken.dk/udland/fokus_int/fokus_IS/ECE2643302/ny-bog-afsloerer-islamisk-stats-hemmelige-masterplan/

Knute sa...

Ett öppet brev till kommunisternas partiledare, Jonas Sjöstedt:

Känner du till Aron Etzler, Rossana Dinamarca och Christina Höj Larsen? Självklart gör du det. De tillhör toppen i ditt parti. De förklarar kvinnoförtrycket med socioekonomiska problem och anklagar de kvinnor som drabbas hårdast för att ”öka splittringen” när de berättar om sin utsatthet. De förvränger det djupgående problem som hederskulturen är och försöker inbilla oss att om köerna på vårdcentralen var kortare hade förtryckarna i förorten inte haft synpunkter på utsläppta hår, kortärmade tröjor eller val av livspartner. Om fattigdom vore hela svaret skulle Saudiarabien vara kvinnoparadis, men så är det inte. Hedersrelaterat våld och förtryck förekommer bland både rika och fattiga i samhället.

http://petterssonsblogg.se/2015/07/10/massiv-kritik-mot-kommunisterna/#more-131162

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.