02 april 2015

Lärare fuskar…. är det något nytt ?

En jury i Atlanta dömde i går 11 lärare för fusk, svindleri och andra brott i samband med standardiserade tester.
De åtalade, bland annat lärare, en rektor och andra administratörer, anklagades för att ha förfalskat testresultat för att samla bonus eller behålla sina jobb i Atlantas statliga skolsystem som omfattar 50000 elever.


Rapporterna från denna skandal tros vara de värsta i en våg av test-fusk bland lärare och administratörer som var under press i nästan 40 stater, för att uppfylla vissa mål och riskera påföljd om de misslyckades.

Det hela började 2013 när Beverly Hall, den numera avlidna föreståndaren för  Atlantas statliga  skolor och 34 lärare, rektorer och andra åtalades. Tolv lärare ställdes inför rätta ; en frikändes från alla anklagelser och 11 övriga dömdes för svindleri - enligt en lag som används mot Gambino-familjen.
Åklagaren hävdade att Hall hade drivit en "korrupt" organisation som använde provresultat för att ekonomiskt belöna och straffa lärare.
Det gjorde hon och ironiskt nog backades hon upp av föräldrarna.

"Den orimlig press att möta årliga APS [Atlanta Public Schools] mål ledde med tiden till att några anställda fuskade med CRCT [Standardiserade Tester]. Beverly Hall och hennes högsta administratörers vägran att acceptera något annat än tillfredsställande mål skapade en miljö där det var viktigare att uppnå det önskade testresultatet än att tillgodose studenternas utbildning."

Sådant är läget vad gäller statlig utbildning i Amerika. Om eleverna kan något eller inte kommer i andra hand. Inte underligt att hemundervisning ökar varje år.

Åtalet av Beverly Hall - som fram till sin död förra månad hävdade att hon var oskyldig - var chockerande för många eftersom hon var väl respekterad i utbildningsvärlden, efter att ha utsetts till  Intendent of the Year, 2009. Det var lika chockerande som att Obama fick Nobels fredspris. Tilldela den som minst förtjänar det och i händelse att en skandal inträffar ger priset skydd.

Hela det statliga utbildningssystemet bör utsättas för samma granskning som i Atlanta. Amerikanska skattebetalare spenderar en förmögenhet för detta maktmissbruk. Anledningen till att vi aldrig kommer att se en omfattande granskning och ändring i utbildningssystemet beror på att socialister/kommunister förlitar sig på okunskap för att kunna manipulera befolkningen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.