08 april 2015

“Muslimsk kvinna är drottning i sitt eget hus”, sägs detSyriska aktivister säger att militanta grupper från Islamic State slår ner på medborgare i huvudstaden Raqqa, med nya sanktioner mot män som bär åtsittande jeans, röker cigaretter, spela vissa musik på sina mobiltelefoner, och anländer sent för böner i moskén. Gruppen har haft kontroll över staden sedan september 2013 och har successivt stärkt sitt grepp samtidigt som de fortsätter sin expansion i östra Syrien och norra Irak genom att införa sin tolkning av sunni-islam.

För den generation av kvinnor som kanske känner att det är rättvist att mäns sätt att klä sig äntligen är under attack, är det fortfarande inte bra för kvinnfolk när det handlar om islam.
ISIS har lanserat en klädkods kampanj i den irakiska staden Mosul, med skyltar som visar riktlinjer för hur man är en "god muslimsk kvinna”.
 Skyltarna antyder att ”kvinnor som inte följer riktlinjerna kan bli föremål för kroppssbestraffning så även om man kan tycka att en dräkt som "täcker hela kroppen och ansiktet med ett nät över ögonen" är obekväm under heta sommardagar är det bättre än att bli piskad.


Regler för hijab:
Den bör vara tjock och inte genomskinlig.
Den bör vara säckig och vid.
Den bör täcka hela kroppen.
Den bör inte väcka uppmärksamhet.
Den bör inte ser ut som de kläder som bärs av otrogna eller män.
Den bör inte vara dekorerad och attraktiv.
Den bör inte vara parfymerad "

4 Kommentarer:

elina sa...

Att vara kvinna där måste vara helvetet på jorden.

Knute sa...

FN är ett skämt och har utnämnt Israel till den största överträdaren av kvinnors rättigheter! Medan de länder som verkligen kränker kvinnor ignoreras fullständigt.

https://hodja.wordpress.com/2015/04/08/fn-er-fuldstaendigt-til-grin/

http://www.foxnews.com/opinion/2015/03/19/top-violator-women-rights-around-world-it-israel-says-un/

Knute sa...

Om ett palestinskt flyktingläger attackeras och dess palestinska invånare lider helvetets alla kval men ingen jude är inblandad, spelar det då någon roll? Frågan är befogad. I onsdags tog terrororganisationen ISIS över lejonparten av det palestinska flyktinglägret Yarmouk i utkanten av den syriska huvudstaden Damaskus.

Har utbildningsminister Gustav Fridolin och bostadsminister Mehmet Kaplan mönstrat på båten ”Ship to Yarmouk”, i linje med de resor de tidigare har företagit med ”Ship to Gaza” tidigare år?

Yarmouk är den svenska vänsterns lackmustest, där de en gång för alla får visa om de är drivna av människokärlek och rättvisepatos som de själva hävdar, eller om deras engagemang i själva verket kokar ner till simpel och smutsig antisemitism.

http://samtiden.nu/13899/no-jews-no-news/

Knute sa...

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson skruvar upp tonen ytterligare i det interna uteslutningsbråket. Både ungdomsförbundets ordförande Gustav Kasselstrand och vice ordföranden William Hahne är på väg att uteslutas ur moderpartiet.

"Jag har inte offrat 16 år av blod, svett och tårar för att tillbringa min politiska framtid på en ändlös ökenvandring kring fyraprocentsspärren tillsammans med en skock halvfascistoida, självrättfärdiga, unga, arga män (eller kvinnor för den delen) med Napoleon-komplex", skriver Karlsson på Facebook.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/braket-i-sd-trappas-upp-ytterligare_4467281.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.