19 april 2015

Nio obekväma sanningar

Kanadensiske miljöaktivisten Patrick Moore  hjälpte till att grunda Greenpeace, men blev besviken på  organisationen när den förkastade vetenskap för att bli en "kombination av extrem politisk ideologi och religiös fundamentalism".

Via Breitbart, visar Moore på några viktiga fakta om den förmodade klimatkrisen som Greenpeace-folket skulle föredra att vi inte vet:

1. Koncentrationen av CO2 i den globala atmosfären är lägre i dag,  inklusive människans utsläpp, än den har varit under större delen av den tid som det funnits liv på jorden.

2. Det globala klimatet har varit mycket varmare under större delen av den tid som det funnits liv på jorden, än det är idag. Vi befinner oss i en interglacial period av pleistocen-istiden som började för 2,5 miljoner år sedan och som fortfarande pågår

3. Det var en istid för  450 miljoner år sedan när CO2 var ungefär 10 gånger högre än den är idag.

4. Människan utvecklades i tropikerna nära ekvatorn. Vi är en tropisk art och kan bara överleva i kallare klimat tack vare eld, kläder och tak över huvudet.

5. CO2 är den viktigaste näringen för allt liv på jorden. Alla gröna växter använder CO2 för att producera det socker som ger energi för deras tillväxt och vår tillväxt. Utan CO2 i atmosfären kunde kolbaserat liv aldrig ha utvecklats.

6. Den optimala CO2-nivån för de flesta växter är ca 1600 ppm, fyra gånger högre än nivån i dag. Detta är anledningen till att växthusodlare avsikt släpper in CO2-rika avgaser från sina gas- och vedeldade uppvärmningsaggregat  i växthusen, vilket resulterar i en 40-80-procentig ökning av tillväxten.

7. Om människans utsläpp av CO2 verkligen orsakar betydande uppvärmning (vilket inte är troligt) kan det bli möjligt att odla livsmedel i stora områden i norra Kanada och Ryssland där det nu är för kallt för jordbruk.

 8. Vare sig ökade CO2 nivåer orsakar betydande uppvärmning eller inte, kommer de ökade CO2 nivåerna själva att resultera i betydande ökningar i tillväxten av växter, inklusive våra livsmedelsgrödor och skog.

9. Det har inte förekommit någon ytterligare global uppvärmning under nästan 18 år under vilken tid cirka 25 procent av all CO2 som någonsin släpps ut av människor har lagts till atmosfären.

Socialister har bara teorier och datormodeller baserade på dessa teorier för att stötta upp sin övertygelse om att mänsklig verksamhet orsakar en global uppvärmning. Även om den gör det, är det mycket tveksamt om en global uppvärmning skulle vara dålig. Tron att en regering kan föreskriva en oföränderlig optimal temperatur är vansinnig.
Att tillåta skrupelfria politiker att plundra vår rikedom, minska vår levnadsstandard, och inskränka vår frihet i namn av en politiskt motiverad teori är lika vansinnigt.

Bilden: En Voodoo lilja i min trädgård.

4 Kommentarer:

Svensson sa...

En nödvändig sammanfattning. Tack för den.

Anonym sa...

Berit,
jättefin sammanfattning av problemet.
/SB

Anonym sa...

Om en svensk skattefinansierad rikstidning publicerar denna Din fina sammanfattning mister dom förmodligen bidraget som socialisterna plundrat oss på!
Tack Berit, superb artikel!
SU

Knute sa...

Varning till utlandet att ha Sverige som förebild.

Finansminister Magdalena Andersson (S) hoppas kunna sälja in svenska idéer under veckoslutets IMF-möte i Washington. Sverige kan vara förebild vad gäller arbetsmarknad och klimatskatter, anser hon.

Stora skattehöjningar på det mesta som rör sig... Har du inte råd med senaste ”miljöbil” så skall du inte ha råd att köra bil… Klimatskatten driver på en nedläggning av viktig skogs- och gruvindustri… Och annan energikrävande industri…

https://leffe45.wordpress.com/2015/04/18/varning-till-utlandet-att-ha-sverige-som-forebild/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.