04 april 2015

Politiker farligare än terrorister

National Security Agency (NSA) är USA: s regerings underrättelseverksamhet, med ansvar för global övervakning, insamling och bearbetning av information och data om utländsk verksamhet och kontraändamål.
NSA: s hemliga övervakningsprogram avslöjades för allmänheten av Edward Snowden. Enligt de dokument han offentliggjorde,  samlar NSA information och kommunikation om mer än en miljard människor världen över och spårar hur hundratals miljoner människor förflyttar sig genom att följa hur de använder sina mobiltelefoner.

USA PATRIOT Act utökar brottsbekämpningsverksamhetens övervakning och undersökande befogenheter och utgör ett av de största hoten mot de medborgerliga rättigheterna, integritet och demokratiska traditioner  i USA:s historia.


Dessa två organisationer, Patriot Act och NSA, hotar vår frihet mer än någon utländsk terroristgrupp. Det var lagar som antogs av människor här i USA, som ett svar till de som skrämdes att tro att regeringen behövs för att skydda oss.  De som ser en stor omfattande regering som lösningen på alla problem, trodde att lagarna skulle göra oss säkrare och de kände sig bättre till mods när regeringen antog dem.
Men i verkligheten hotar Washington DC vår frihet mer än terrorister gör. Deras handlingar skapade polisstaten som gör oss mindre säkra än om regeringen inte gjort någonting. Tungt beväpnade paramilitär polis med granatkastare och tankvagnar ökar bara risken för att civila ska bli skjutna eller dödade.  Det som en gång var isolerade olycksfall i arbetet när polisrazzior gick galet, är nu dagliga händelser som motiveras av kriget mot terrorismen och kriget mot narkotika.

Vi är ännu mindre säkra på grund av de militära kampanjerna utomlands. Det var några som var berättigade, som till exempel att krossa talibanerna i Afghanistan, men det tog bara sex månader. Efter det skulle vi ha lämnat landet i stället för att stanna kvar för att “bygga en nation”
När jag först började skriva här på bloggen gick jag på propagandan om att det var nödvändigt att invadera Irak. Nu inser jag att US. aldrig borde ha gjort det. Allt man gör får konsekvenser och nu ser vi hur det har destabiliserat hela regionen.
 Men invasioner är inte det värsta, de är skadliga, men det är ockupation som gör mest skada. De har gjort oss mindre säkra genom att skapa en generation av militanta aktivister som hatar oss.
Inget land gillar att vara  ockuperat, speciellt inte ett arabiskt. Drone-bombningar av civila är en bidragande faktor till deras hat mot amerikaner.  De anhöriga till de oskyldiga förenar sig med terroristerna och lovar att döda amerikaner.  Det blir ett aldrig sinande kretslopp, medan personer som sitter hemma i soffan tror att regeringen dödar terrorister för att skydda oss.

Regeringen och krigsmaskineriet kommer att fortsätta denna nedbrytning av frihet tills vi har viljan att stoppa dem. Vi kommer att vara mindre säkra varje år så länge vi faller för krigspropagandan.
Att rösta bort krigshetsare i båda partierna är enda lösningen på detta problem. Det kommer inte att ske så länge människor köper deras propaganda och tror att regeringen beskyddar dem.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Den underhållande kanadensiske debattören Mark Steyn sa apropå frågan om var Barack Obama var född, Hawaii eller Afrika, att han var född i Stockholm. Obama lider som många västerländska ledare av Stockholmssyndromet, det tillstånd som uppstod vid Norrmalmstorgsdramat 1973, då offren övergår till att sympatisera med sina förövare.

http://avpixlat.info/2015/04/10/sd-sdu-och-kulturkrigen/#more-144609

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.