05 april 2015

Så här blir det när man lägger sig i

"Fred, handel, och vänskap med alla nationer, inga trassliga  allianser med någon” - Thomas Jefferson; från hans första installationstal ; 4 mars, 1801.

Det är den utrikespolitik som USA följde i över hundra år. Landet höll sig utanför krigen i Europa, bedrev handel med alla länder i världen och agerade bara för att försvara sig mot angrepp. Det är vad motsatsen till interventionism innebär, och det förde landet till välstånd. Detta är den utrikespolitik som Ron Paul eftersträvar. Det betyder inte isolationism, som så många hävdar, utan innebär en fri handel med alla nationer.

     

Tyvärr, är det inte den utrikespolitik som USA för närvarande bedriver i Mellanöstern.
Tvärtom, tar regeringen interventionism till nästa nivå. De har åstadkommit något som få trodde skulle vara möjligt. USA kämpar för närvarande ett “krig-genom-ombud” mot sig själv.

I Mellanöstern, stöder den amerikanska regeringen Iran i kampen mot ISIS i Irak. Samtidigt, stöder de Saudiarabien i kampen mot Iran-stödda Houthirebellerna i Jemen. Regeringen är både allierad med Iran, och slåss mot Iran, samtidigt. Aldrig tidigare har USA kämpat ett proxy-krig mot sig själv, inte ens i Mellanöstern.

Det som gör det så komplicerat är de religiösa inslagen i regeringar och konflikter i Mellanöstern.
 ISIS stöds av oljerika sunniter i Saudiarabien och Förenade Arabemiraten, för att kämpa mot den USA-stödda, shia-styrda regeringen i Irak. Samtidigt får Houthis stöd av Iran, för att bekämpa den USA-uppbackade, sunnistyrda jemenitiska regeringen. Så, USA stödjer en shia-regering =Iran, i kampen mot sunniextremister =ISIS, men stöder också ett sunni-regering=Saudiarabien, som kämpar mot shia-rebeller=Houthis.
Är ni fortfarande med mig?

Det är Shia kontra Sunni, med USA som installera diktatorer och väljer sida längs vägen. Nu kämpar USA genom ombud på båda sidor för att hålla sina nuvarande marionetter på plats och ironiskt nog kämpar man samtidigt tillsammans med Iran, den självutnämnd fienden nummer ett i regionen.

USA måste hålla sig utanför Mellanöstern-konflikten. Detta tusenåriga religiösa krig kommer inte att lösas genom ingripande från Väst och bör inte förlängas med amerikanskt blod och pengar.

Vi måste ha fred, handel och vänskap med alla nationer - och inga trassliga allianser med någon

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Får jag tipsa om hur det kan gå idag om man är elak mot – eller som här, om – muslimer? Gateway Pundit idag 5 april:
http://www.thegatewaypundit.com/2015/04/maine-lacrosse-coach-forced-to-resign-after-loading-factual-facebook-post-on-islam/

Man hänvisar till en artikel 24 mars i The Conway Daily Sun:
http://www.conwaydailysun.com/newsx/local-news/119826-lees-out-of-fa-lacrosse-coaching-job-over-neagative-post-on-muslims

Jag hittar inte den farliga texten i Facebook, men den finns hos "Jonas Maxwell" (i Las Vegas-trakten). Den är värd att läsas:
http://www.jonasmaxwell.com/pages/index.cfm?pg=353

[ I texten där: "Have you seen a Muslim Candy Striper?" Candy striper: "A young female volunteer at a retirement home. Usually wearing really ugly uniforms that make her look like a candy cane." ]

Scott Lees i Maine har inte själv skrivit den farliga texten, utan citerat den! Men ändå avskedas han nu från sitt arbete (som Fryeburg Academy's Lacrosse coach). [ Han klarar sig nog; han är "property manager" annars. ]
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.