24 april 2015

Ska man skratta eller gråta


USA: s väpnade styrkor har under en längre tid utsatts för fler och fler federala sociala program.  Baracker och krigsfartyg har nu avbalkningar för att tskilja män från kvinnors logement.  Kvinnor hävdar en rätt att delta i frontstrider.  Kraven på fysisk styrka och lämplighet har minskat så kvinnor kan göra anspråk på att bli Marines och  SEALs. Men detta når ett bottenläge:

Armens ROTC kadetter klagar på att de pressades att gå i högklackat under ett evenemang vid Arizona State University som syftade till att öka medvetenheten om sexuellt våld mot kvinnor.
Armén uppmuntrade öppet att kadetterna skulle delta i "Walk A Mile i hennes skor" förra året, men nu verkar det som om ROTC kandidater på ASU stod inför en frivillig tilldragelse som blev obligatorisk.

"Deltagandet är obligatoriskt och om vi inte går med måste vi genomgå rådgivning och vi får ett omdöme om att “vi inte stöder bataljonen”, vilket inverkar på vår CDT OER och möjligheterna att söka den branch vi är intresserad av.  Så jag spenderade $ 16 på ett par högklackade skor som jag måste spraya röda, för att senare kasta dem i papperskorgen efter att omkring 300 av oss kommer att skämma ut oss och den amerikanska armén i morgon," skrev en anonym kadett på websaiten Imgur.

Vad kan vi vänta oss härnäst? Obligatoriska bysthållare och strumpbyxor för alla män? Obligatorisk användning av kosmetika?Militären är till för att försvara landet och för att skydda våra medborgare och ägodelar. Det innebär att identifiera och förinta fienden. Det finns ingen plats i ett sådan institution för denna typ av meningslöst men ändå förnedrande vanvett.

9 Kommentarer:

Berit sa...

Hjälp mig här. Jag kan inte förstå hur detta ökar medvetenheten om sexuellt våld mot kvinnor.
Snarare ....“hon kan inte springa undan särskilt fort i högklackade skor”

Martin sa...

"Militären är till för att försvara landet och för att skydda våra medborgare och ägodelar. "

Hahahaha! Kul!

Berit sa...

Den bjuder jag på, Martin

elina sa...

Vi kvinnor som går i lågklackat? Är vi helt ute och onormala?
Hur kan man trakassera män på detta sätt och hur kan de finna sig i det?

Berit sa...

Elina, det blir stoppade i karriären om de inte är PC

elina sa...

Ja, Berit, tiden då kompetens och kunskap var viktigast tycks vara ute, fjollerier inne.

Anonym sa...

Berit
detta är naturligtvis bara ett sätt för Obama (och hans uppdragsgivare) att förnedra den amerikanska militären och i förlängningen hela USA. Och detta är säkert endast ett första steg, där man testar hur långt man kan gå.
/SB

Anonym sa...

Ytterligare en socialistisk trojansk häst för att elda upp rasismen/sexism i Amerika. Ärligt talat, Obama är nog inte kapabel att komma på idéen själv! Det ska vara typer som Harry Reid eller Barbara Boxer planlägger sådan omstörtande verksamhet.
SU

Berit sa...


Här är något lika dumt.
Arméns har gett order om att officerare som tagit värvning ska bära lösbröst och selar med stora magar under fysisk träning så att de bättre kan förstå hur gravida soldater känner sig.
Ledare och tränare över hela världen måste genomgå Graviditet Postpartum Fysisk Tränings Leaders Course, eller PPPT,
http://www.stripes.com/news/army/soldiers-don-fake-belly-breasts-to-better-understand-pregnant-troops-exercise-concerns-1.168786

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.