29 april 2015

Vad som gjorde ”den dynamiska duon” Kasselstrand och Hahne omöjliga i partiets ögon

     

"För mig har alltid inställningen till Mellanösterns enda demokrati, den judiska staten Israel, varit av avgörande betydelse för vederbörandes demokratiska pålitlighet," skriver sverigedemokraten Tommy Hansson:

"Gustav Kasselstrand och William Hahne skrev ett debattinlägg i Aftonbladet den 7 november 2011 med rubriceringen ”SD måste erkänna en palestinsk stat”. SDU-debattörerna menade att ”vårt partis pro-israeliska hållning rimmar illa med medlemmarnas åsikter”, men hur man kommit fram till detta framgick inte av debattexten.

Vad som däremot framgår med önskvärd tydlighet är att SDUs ledarduo här förespråkar samma politik som den olycksaliga S-MP-regeringen skulle förverkliga hösten 2014, då man erkände ”Palestina” som en självständig stat. Det vill säga två separata områden som styrs av två blod- och terrorbesudlade, djupt odemokratiska grupperingar vilka till på köpet oftast är i luven på varandra och som högst nödtorftigt förenas av sitt aldrig sinande hat mot den judiska staten Israel.

Hahne och Kasselstrand låtsas inte om denna för Israels befolkning ständigt aktuella verklighet utan gråter i stället över ”olagliga israeliska bosättningar” samt ”förtryck av det palestinska folket”. Detta om ett påstått ”land” som aldrig i historien varit just det – ett land – och där det aldrig levat något distinkt ”palestinskt” folk.

Däremot har det i området sedan evärdliga tider bott dels araber, dels judar. Dessa kallades under den tid regionen gick under benämningen ”det brittiska mandatet Palestina” gemensamt ”palestinier”. Dagens tal om ”palestinier” unika för det aktuella området är med andra ord lurendrejeri för att lura världsopinionen, något som Kasselstrand och Hahne uppenbarligen fallit pladask för då de i AB-texten förespråkar en palestinsk stat enligt vad som luddigt benämns ”den nationalistiska principen”.

Jag har inga som helst problem med att förstå den ilska som ungtupparnas obalanserade och partifientliga utspel väckte hos partiledningen. Och om jag inte blivit tveksam till dessa tidigare på grund av överdriven djurrättsaktivism och barslagsmål blev jag det i högsta grad nu. För mig har alltid inställningen till Mellanösterns enda demokrati, den judiska staten Israel, varit av avgörande betydelse för vederbörandes demokratiska pålitlighet.

Nästan som ett lackmustest. Det testet hade Gustav Kasselstrand och William Hahne skändligen misslyckats med vad mig och SD beträffar. Däremot blev det naturligtvis diverse antisemitiska och extremnationalistiska ryggdunkningar."

Läs hela inlägget här

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen ett avslöjande. Bra SD!

Knute sa...

“Vad är det då som sammanför alla SD-väljare under en gemensam blåsippa? Vad är den gemensamma faktorn som gör att drygt en miljon väljare skulle rösta på oss om det vore val idag? Vi delar alla en stark önskan om att göra Sverige till ett bättre land. Vi vill återuppbygga välfärdsstaten, garantera människor trygghet på gator och torg, vi vill ha en arbetsmarknad som fungerar och vi vill se en starkare kulturell sammanhållning. Idag finns tyvärr bara ett enda parti som på riktigt arbetar för detta."

http://samtiden.nu/15063/vem-ar-egentligen-sverigedemokrat/

Knute sa...

Det gynnar inte ens politiska karriär att stödja Israel. Det finns många muslimer i Sverige men få judar. Det är logiskt för partier som saknar principer att välja den sida som ger flest röster i nästa val.

Det handlar om att stå upp mot lögner och berätta det som är sant. Israel är ingen apartheidstat. Palestinska myndigheten hyllar terrorister och rasism.

http://nimatown.blogspot.se/2014/03/ar-borgerliga-partier-israel-vanliga.html

Knute sa...

Richard Jomshof, Sverigedemokraternas partisekreterare:

– Antisemitismen är ett extremt stort problem i dagens Sverige! Jag är ju gammal syntare och träffade som ung en del människor med extrema åsikter åt både vänster och höger, även nazister. Jag var också med i 30 november-marschen i Lund under några år, av ren nyfikenhet. När jag frågade nazister hur de tänkte fick jag till svar att ”judarna är farliga för att de är så duktiga”. Den kommentaren säger allt om antisemitismen, tycker jag.

– Själv är jag extremt pro-israelisk. Jag har insett att nationalistiska partier på högerflanken som dessutom är väldigt kritiska till Israel, nästan alltid har en strömning av antisemitism. Då går det bort för mig.

http://www.expressen.se/kultur/en-udda-fagel-bland-sverigedemokraterna/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.