11 april 2015

Varken apor eller svenskar är välkomna i Saudiarabien

På Skansenakvariet sitter fyra små silkesapor som stoppats från flytt till Riyadh. Jag får väl helt enkelt hålla koll för när de utformar visum för svenska affärsmän igen. Då kanske de ger ut visum till apor också, säger akvariets chef.

De saudiska myndigheterna hade tidigare sagt: "Hur mysigt med svenska apor", men nu kan varken svenska affärsmän eller apor komma till landet. Sveriges utrikesminister Wallström hade väl inte räknat med att "political business" skulle bli "monkey business" när hon kritiserade Saudibarbarien för dess kvinnoförtryck.

Hodjanernes Blog

7 Kommentarer:

Knute sa...

Det är mycket problematiskt att göra sig ovän med sharia-länderna när vi genom vår demografiska politik har exponerat oss mot dessa länder. Handlar om rikets säkerhet.

"Självmordsbombaren som attackerade Stockholm den 11 december 2010 var uppväxt i Tranås. Att ta sig an det islamistiska hotet innebär att man erkänner att fienden i detta krig finns bland oss. Det finns inget annat sätt att säga det. Det låter hemskt. Men faktum är att Sveriges enda islamistiska självmordsbombare växte upp med julgranar, pepparkakor och Luciatåg. Han fick en gratis utbildning och hade tillgång till bra sjukvård. Men han blev ändå en terrorist. Det beror på att den islamistiska terrorismens grundorsak är den islamistiska ideologin, inte fattigdom och misär."

http://samtiden.nu/13965/islamismen-satter-allt-pa-spel/

"Saudiarabiens högsta religiösa auktoritet fördömer Margot Wallströms uppmärksammade kritik — som han menar är riktad mot islam.

I det tv-sända uttalandet gjorde Abdulaziz Al al-Shaykh en direkt koppling mellan Wallströms uttalanden och islam. Stormuftin avfärdade hennes kritik mot det saudiska rättssystemet som grundlös eftersom "det är baserat på den heliga koranen och Sunna, profetens ord och gärningar". Han varnade också för utländsk kritik som "inte förstår den heliga lag som våra bestämmelser grundas i".

Stormuftins skarpa uttalanden kan ses i ljuset av Margot Wallströms uttalade oro för att hennes kritik ska uppfattas som islamfientlig."

http://www.di.se/artiklar/2015/3/20/muslimsk-ledare-fordomer-wallstrom/

Knute sa...

Det Wallström har gjort kan liknas vid att stoppa in en pinne i getingboet och röra om rejält, men i det här fallet är getingarna många, starka och en del av dem har redan krupit in under tröjan. Det bor ett antal personer i vårt land som är islamistiska fundamentalister, hur många de är vet ingen. Om de får order om att bestraffa Sverige för Wallströms attack på islam (vilket länderna som ingår i OIC anser det vara) kan det som skett i Paris och Köpenhamn ske här med. De som tror att det inte kan ske i Sverige, är aningslösa och naiva.

Skillnaden mellan vår sekulariserade samhällskultur och islams diktatoriska ideologi exemplifieras bra med en jämförelse:

Filmen Life of Brian gick upp på biograferna 1979. Vi skrattade.

En fjorton minuter lång trailer om filmen ”The Innocence of Muslims” lades ut på internet. Folk dog.

Islams ideologer och ledare har gång på gång visat hur de vill skrämma oss till underkastelse, nu har Wallström gett den ideologins fundamentalister anledning att utöva väpnad terrorism i vårt land.

http://www.d-intl.com/2015/03/27/ar-margot-wallstrom-en-fara-for-demokratin/

Knute sa...

Sverige överger sig till Saudi-Arabien‏

Statsminister Löfven: ”Sverige har inga avsikter att NÅGONSIN kritisera islam.”

Som vanligt afholdt Expressen sig fra at spørge ministeren, om hans kommentarer skulle opfattes som et tegn på, at Sverige vil holde op med at kritisere former for islamisk praksis såsom tortur mod bloggere, henrettelse af vantro og undertrykkelse af kvinder.

Det er vanskeligt at sige, hvilke indrømmelser Sverige kan have tilstået kong Salman til gengæld for en normalisering af forholdet. Sverige har måske ligefrem indvilliget i at fremme islams sag derhjemme, f.eks. ved at opføre nogle nye mega-moskeer og give de lokale imamer større indflydelse.

Sveriges minister for kultur og demokrati, Alice Bah Kuhnke, har allerede lovet at iværksætte en "national strategi mod islamofobi" – hvilket vil sige enhver kritik af islam og masseimmigration.

Hvis den svensk-saudiske aftale er som gisnet, har Saudi-Arabien dermed opnået en de facto vetoret over Sveriges udenrigspolitik – og måske også dets indenrigspolitik.

Fra nu af vil det være vanskeligt at tage Sveriges påstand om at være en humanitær og feministisk supermagt seriøst.

http://da.gatestoneinstitute.org/5531/sverige-saudi-arabien

Knute sa...

Ved tilfangetagningen af Adolf Eichmann i maj 1960, bragte den saudiarabiske avis, al-Bilad nyheden under overskriften: "Anholdelse af Eichmann, som havde æren af at dræbe fem millioner jøder".

Mens det er almindeligt kendt, at tyske og østrigske SS-krigsforbrydere efter krigen søgte til korrupte latin-amerikanske lande, er det mindre kendt, at mindst lige så mange - enten øjeblikkelig eller i løbet af 1950erne og 1960erne - fandt asyl i de arabiske lande, hvor de blev venligt modtaget. Der går således en lige linje mellem den nazistisk-islamiske forbrødring før og under Anden Verdenskrig og til nutidens jødisk-arabiske konflikt. Waffen-SSerne strømmede specielt til Egypten og Syrien, hvor magthaverne stod klar med økonomisk hjælp og magtfulde embeder.

http://israel-info.dk/default.asp?id=54

gäster sa...

Hur kan Anna Kinberg Batra blunda och inte se att över en miljon röstberättigade svenskar stöder SD. Hur kan hon sänka sig till att segla koffert bakom Socialdemokraterna?

Hon hade chansen att bilda en stark alliansregering med stöd av SD och bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Hon valde att bli knähund hos Löfvén.

Kommentar av Stellan Bojerud

http://avpixlat.info/2015/04/16/sentio-april-sd-rekord/#more-145027

Knute sa...

Det är inte bara mors bästa barn som kommer. Muslimerna kastade de kristna överbord från en båt på väg från Libyen till Italien.

https://www.document.no/2015/04/muslimene-kastet-de-kristne-overbord/

gäster sa...

En manlig läkare dömdes nyligen i Hässleholms tingsrätt för diskriminering och att betala 75.000 kr i skadestånd till en muslimsk invandrarkvinna denne fått som patient. Läkaren skulle utföra en gastroskopi men beslöt att vidareremittera patienten till en kvinnlig läkare efter att kvinnan, bl.a. genom att vägra ta läkaren i hand, visat att hon inte var villig att respektera den könsneutrala och jämställda interaktion mellan män och kvinnor som är regel i det svenska samhället.

Till saken hör att kvinnans make inte tillät att hans fru överhuvudtaget läkarundersöktes om han inte fick övervaka undersökningen. Även en tolk fanns med vid läkarbesöket eftersom kvinnan inte lärt sig tala svenska. Kvinnans vägran att ta i hand föregicks av att hon sneglat mot sin make för att inhämta dennes tillåtelse att hälsa på läkaren. Maken sa nej och kvinnan lydde genom att vägra fatta läkarens utsträckta hand.

Läkarens ”brott” bedöms alltså i skadeståndshänseende vara allvarligare än om han skulle ha misshandlat, våldtagit eller rånat kvinnan.

http://avpixlat.info/2015/04/17/sd-behovs-i-ett-sverige-dar-do-framjar-i-stallet-for-motverkar-diskriminering/#more-145103

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.