17 maj 2015

Art Attack!

Konflikt på Biennalen: Kyrka görs om till moské. Från Spydpigen:

"Den schweiziske konstnären Christoph Büchels konstverk lägger upp till spektakel. Den isländska paviljongen kan bli en kultplats för muslimer. Även Venedig får nu sin moské.

Den isländska paviljongen har placerats i den gamla katolska kyrkan Santa Maria della Misericordia. En stor matta inriktad efter Mecka, och kyrkan blir en moské. Så har Venedig genom alla Konst-Biennalens månader fått en kultplats vigd åt islam. Idén kommer från den schweiziske konstnären Christoph Büchel, som med denna installation vill sätta den växande 'islamofobin' i centrum.

Konflikterna har inte låtit vänta på sig. Eftersom det är en konstnärlig installation gavs tillståndet på ett mycket enklare sätt, men utöver att vara ett konstverk kan det också användas av de troende som en riktig moské.

Syftet med moskén har den isländske utbildningsministern Illugi Gunnarsson förklarat: förhoppningen är att konstverket öppnar upp en interreligiös dialog. Kommunen förklarar för sin del att de inte tillät någon kultplats, men bara ett konstverk, men att gränsen mellan konst och verklighet alltid är mycket vacklande."

Christoph Büchel och Illugi Gunnarsson har uppenbarligen aldrig hört talas om den islamiska halshuggarstaten i Syrien och Irak. De borde resa till något muslimskt land och försöka omvandla en moské till kyrka, så kanske de kom på bättre tankar. Om de överlevde. Mångkultur fungerar inte om en av de ingående komponenterna är islam. Dialog är dialögn. Så här beskrivs Büchel i Wikipedia:

"Büchel lokaliserar motsättningar och sociala orättvisor i de ideologiska krafter som dominerar dagens samhälle (den globala kapitalismen, principlös konsumtion, religiös konservatism, amerikansk hegemoni) och finner genom sitt arbete ett sätt att satirisera, avmystifiera, och stå emot dessa krafter genom att avslöja dem som konstruerade verkligheter som är föremål för förändring."

Snacket om konstruerade verkligheter är rökridåer för att ge kulturmarxisterna spelrum att förstöra vår civilisation inifrån. Kapitalism och konsumtion är inte sociala konstruktioner, de är mer eller mindre inbyggda i människans natur. Likaså att det finns gränser och nationer. Och olika religioner för snälla och stygga. 


Aldrig har hjärntvätten varit värre, man kunde kanske tro att ungdomsupproret och masspsykosen på 1960-talet skulle vara övergående, men nu har västvärlden fått ett par hjärntvättade generationer till. 

Vår tids feghet för muhammedanismen liknar alla flummigheter från den tiden då folk blev scientologer och jag vet inte vad. Få kan tänka själva och värre blir det med importen från låg-IQ-länder. Spåret leder till Rousseau som för cirka 300 år sedan inbillade oss att människan är av naturen god. Nej, det duger inte att dalta med idioter och uppmuntra dem i deras kriminella leverne. Genom den muslimska massinvandringen går vi åt helvete, stå upp för dina värderingar och tro inte att alla kulturer är likvärdiga. En lönlös förmaning. Det enda jag kan säga är att vara street-wise och inte så förtvivlat politiskt korrekt. Förr eller senare tvingas du bli dissident mot politikernas och journalisternas suicidaldemokratiska överenskommelser.

4 Kommentarer:

elina sa...

Jag besökte Venedig förra året med mitt barnbarn. Charmigt men trångt.

På området fanns judiskt ghetto 1516 -1797. Cannaregio – där kyrkan förvandlas – är fortfarande judiskt område fast judar är inte så många idag. Influensen är dock tydlig. Flertal flydde eller hamnade i koncentrationsläger under 2a världskriget. Jag tror det finns 5 synagogor än. Venedig är också populärt turistmål för rika muslimer. Många heltäckta kvinnor gick med sina lättklädda män, inga bofasta klär sig så, sas det i hotellet. Så kanske är det uppskattad upplevelse för vissa? Knappast för judarna och katolikerna som bor på platsen.


Knute sa...

På tal om människans natur: Spåret pekar på Rousseau. För cirka 300 år sedan ersattes Augustinus dystra livssyn med idén om människans grundläggande godhet. Samhället måste göras om så det inte blockerar och förvrider vår naturliga godhet. Mer pengar till förvildade ungdomar är lösningen, och gärna en slant till moskéerna så kanske de slutar predika hat och våld.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2015/05/sporet-peger-pa-rousseau.html

Evot sa...

Det finns inga bilar i Venedig. Trots alla turister går det alltid att hitta ställen som är någorlunda folktomma. Jag bodde där en vecka och gick på en språkskola för att lära mig italienska. På rasterna drack jag kaffe på en uteservering med en vacker amerikansk flicka. Veckan tog slut och flickan fortsatte sin "grand tour" genom Europa. Sen återvände jag många gånger till Venedig men egentligen hade jag velat åka till Oklahoma eller vad det nu var hon kom ifrån.

Knute sa...

Islamiska Staten har hittills tjänat över två miljarder kronor på att smuggla människor till Europa‏

http://time.com/3857121/isis-smuggling/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.