25 maj 2015

Hillary Clintons dumbommar

                 

Vi hör ofta uttrycket, “Makt Korrumperar” men jag tror att det är så att korrupta människor söker positioner där de kan utöva makt, speciellt inom politiken.
Det finns säkert politiker som strävar efter att bli valda för pengarnas skull, men många förtroendevalda är redan rika enligt de flesta människors normer. (en fjärdedel av alla medlemmar of the House och en tredjedel av alla medlemmar i Senaten är miljonärer.)

Vad gör att de rika och i övrigt framgångsrika vill bli politiker? Är det, som Charles Derber beskriver i  The Pursuit of Attention : Makt and Ego in Everyday Life,  att politiker allt sedan "Caesar och Napoleon har drivits av övermod och egon och en omättlig hunger efter offentligt rövslickeri”?

Hillary Clinton är en mycket smart person som sett till att omge sig med smarta människor. Tillsammans har de kommit fram till att de flesta amerikaner är dumma och kommer att välja henne till president 2016. Det är deras kampanjstrategi.
 Glöm att landet delas mellan rött och blått, rik eller fattig, ung eller gammal, män och kvinnor. Clinton dela in oss efter intelligens och hon är övertygad om att hon kommer att vinna, baserat på ett överväldigande stöd från "dumma röstande”.

Och hon har nog rätt.
Bara en dum person är nöjd med hennes uttalande, "Lita på mig," eller hennes påstående att hon inte ville bli störd genom att ha två telefoner och underhålla två e-postkonton. En dum person kommer också att tro henne när hon säger att hon överlämnade över 50.000 sidor av e-post, eftersom hon tror på att man ska vara öppen. Hon förstörde över 30.000 e-postmeddelanden som hon ansåg personliga, inklusive privat e-post till sin man, dotter och vänner. Den godtrogna ifrågasätter inte hennes beslut, men den intelligenta vill veta vad hon gick efter när hon beslutade vad som var personligt och förstörde det hon inte hade laglig rätt att avgöra.

Men som jag sa tidigare är Hillary en mycket listig person som omger sig med listiga människor.
 Hon vet precis hur dumma ledare för Republican Party är och vet att de kommer att fortsätta att göra dumma saker under de kommande två åren, när det gäller att föreslå lagstiftning eller skapa ett partiprogram som även de dummaste väljarna kommer att genomskåda.

2016 kommer inte bara att avgöra vem som blir vår nästa president.  2016 kommer också att avgöra om vi verkligen är en nation vars majoritet villigt accepterat sin egen dumhet och placerat sin framtid i händerna på någon som är slug nog att presentera lögner enkelt och lättförståeligt. Den stadigt försvinnande skaran av intelligenta väljare kliar sig i huvudet och undrar hur det kunde bli så fel.

Lyssna till Elly Maye:2 Kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är hur vi ska nå fram till folket i USA när MSM-propagandan är så intensiv? Vi har det snart lika illa här i Sverige, om inte värre, fast i USA har det pågått längre. Man kan ju hoppas att Paul Craig Roberts och andra förnuftiga får mer utrymme i debatten...

Benny

Anonym sa...

Vill du visa din sympati för Hillary kan du gå in på hennes webshop:
https://shop.hillaryclinton.com/
Det finns väl inte så där väldigt mycket att köpa, ännu, men du kan i alla fall få en kudde med texten "A Woman's Place Is In The White House".
Bara 480 kronor. Plus frakt, förstås.
Och så tar den ett par veckor att tillverka.
Den måste du köpa!
https://shop.hillaryclinton.com/products/stitch-by-stitch-throw-pillow
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.