11 maj 2015

I går var det Mors Dag i USA


Jag är en dag sen med att lägga ut detta eftersom jag reste hela dagen i går och är nu i San Francisco.
Så, först och främst, Grattis på  Mors Dag till alla mammor överallt.

Som nummer två, men inte mindre viktigt;  låt oss ta en titt på det mod som krävs för denna “sysselsättning”.

För det tredje, och ännu viktigare bör vi begrunda skadorna som orsakas av dem som inte tar det på allvar.

Under femti och sextiotalet, när jag växte upp, började de unga ifrågasätta gamla normer som tex. att moderskap skulle hänga ihop med äktenskap. Det var inte längre en skam att bli med barn utan att vara gift eller att skiljas så att barnen växte upp utan pappa.

Ogifta mödrar är ingen ovanlighet i dag.  I TV serier ser vi varje dag att de hyllas med fanfarer och trumpeter.  De som anser att det är det "bästa som kan hända dem" visar ofta ett förakt för äktenskap och anser att "män är oviktiga eller engångs." Skadorna de orsakar  går obemärkt förbi utom för en stadigt krympande kår av  klarsynta.
Det är helt brutalt klart att en kvinna som förnekar sina barns aktiva, pågående närvaro av en far har begått ett fruktansvärt brott mot dem och hela samhället. Och detsamma gäller för män som smiter undan och inte aktivt tar del i sina barns liv och uppfostran!
En ensamstående mamma är i själva verket den sämsta möjliga vårdnadshavaren för ett minderårigt barn. Men moderna kvinnor, ointresserade av äktenskap men ivriga inför "upplevelsen av förlossning och moderskap," har strävat efter och förnekat detta med desperation och raseri.

Ann Coulter, i sin bok Guilty, visar på skrämmande konsekvenser:

År 1996 kom 70 procent av fångarna, som avtjänade långa straff i statliga ungdoms-häkten,  från hem med ensamstående mödrar.
 Sjuttiotvå procent av unga mördare och 60 procent av våldtäktsmän kommer från ensamstående hem. Sjuttio procent av tonårsfödslar, avhopp från skolan, självmord, rymlingar, ungdomsbrottslingar, och barnamördare involvera barn som “fostrats’ av ensamstående mödrar.  Flickor som växer upp utan pappor är mer sexuellt promiskuösa och mer benägna att senare i livet skiljas.
En undersökning från 1990 av det progressiva Policy Institute visade att när det gällde påverkan på barn, var det ingen skillnad mellan svarta och vita vad gäller brottslighet om de kom från ensamstående mödrar.
Coulter slutsats: “Ensamstående mödrar” är som en farm för framtida brottslingar och socialt missanpassade.”

4 Kommentarer:

Argus sa...

Efter all "utmaning av könsroller" och "normkritik" så har antalet TV-program som faller inom ramen för konventionella könsroller fullkomligt exploderat. Det är Top Gear, Mega Mover, Leila bakar, Roomservice, etc., etc., ... Detta måste, anser jag, visa på en stark längtan tillbaka i en konfortabel könsidentitet. Det var förvisso mycket gammalt och unket vi blev av med men att också kasta ut barnet med badvattnet var överdrivet. Jag ser fram emot återkomsten av starka, trygga kvinnor och män.

Berit sa...

"A Real Woman can do everything herself, but A real man would never let her do that"


Anonym sa...

Carly Fiorina (f 1954; inga egna barn) var VD för Hewlett-Packard 1999-2005. Hon var rådgivare för John McCain 2008. Och den 4 maj i år meddelade hon att hon ställer upp som president-kandidat 2016.
- Så visst går du väl till CarlyFiorina.org för att få veta mer?
- Haha! Sajten har tagits av en motståndare. Du får veta hur många hon avskedade på HP!
- Men hon lärde sig!
- Gå in nu på HillaryClinton.net ... Gissa vad du får upp! "Carly for President"!
- Eller pröva ChuckTodd.org ! Murvel från NBC som flinade åt skämtet mot Carly! Gissa vad du får upp!
- Seth Meyers flinade också. Sedan pratade han (på "Late Night with Seth Meyers", NBC) med Carly. Om hennes nät-problem. Och får veta att Carly köpt sajen SethMeyers.org.... Gissa vad man får upp? "Carly for President". (Tid 1:22 på Youtube)
https://youtu.be/VDJ3U3-UBBI
http://pjmedia.com/instapundit/206636/

/ SD

Anonym sa...

Världsmakten USA: Igår 13 maj skulle kungen av Saudiarabien haft ett privat möte med Obama i DC. Och i dag torsdag skulle man ha haft ett större kungamöte i Camp David.
. Men i måndags fick vi veta att fyra kungar ändrat sig och sagt nej. Kungarna av Saudiarabien, Bahrein, Oman, och United Arab Emirates ville vid närmare eftertanke inte prata med Obama. (Kvar är Kuwait och Qatar - eller?)
. Särskilt kungen av Bahrein hade viktigare saker för sig: Han skulle vara med om Royal Windsor Horse Show -- och möta drottning Elizabeth!
http://www.barenakedislam.com/2015/05/14/priceless-king-of-bahrain-not-only-snubs-obama-he-snubs-him-to-attend-a-horse-show-in-england/

. Och varför allt detta? Iran, förstår du! Och Obamas förhandlingar med regimen där.
. I "Al Arabiya News" fick en man från UAR skriva att Irans diktatorer "försöker nu strypa hela regionen med sin medeltida ideologi... De hotar grannstaterna och stöder terrorister och 'proxy militias' som försöker störta regeringarna."
. Ja: I Gaza, Irak, Libanon, Syrien, Jemen...
http://www.nationalreview.com/article/418291/arab-leaders-diss-obama-his-latest-national-embarrassment-deroy-murdock

Hur har Iran råd? Ja säg det...
http://www.debka.com/article/24556/How-does-sanctions-ridden-Iran-find-a-multibillion-war-chest-to-fund-6-armies-fighting-in-4-Mid-East-wars-

Och Wall Street Journal 11 maj: Sök i news.google.com på "Obama Loses the Sunni Arabs" - då kommer du in.
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.