23 maj 2015

Kajaktivister

När man ser hur det ser ut i Kalifornien är det lätt att tro att det nästan är slut på vattnet på hela vår planet, men så är inte fallet. 
Det finns 1 360 000 000 km³ vatten på planeten och det går runt i en cirkel. Jordens vatten är ett slutet system och processen är lika gammal som tiden: avdunstning, kondensation, nederbörd, infiltration - på nytt och på nytt igen.

För att hitta lösningar, är det viktigt att förstå problemet. Vatten “försvinner” aldrig. Den rör sig helt enkelt från en plats till en annan. Om en kran droppar hela dagen, går vatten tillbaka in i systemet, vattnet är inte förlorat. Vad som förloras är användbarhet, pengar och energi, eftersom det går åt energi för att rena och fördela vattnet.

Kaliforniens stora problem är att vattnet inte alltid finns på rätt plats, men det skulle kunna flyttas från områden där det finns i stor mängd som Kanada, Sydamerika och Ryssland. Tekniken finns.
Det går att bygga dammar, kanaler, rörledningar och man kan avsalta havsvatten, men allt detta kostar pengar och kräver en mängd energi.
Energi, speciellt från fossila bränslen,  är ett rött skynke för gröngölingar och det är anledningen till att de har stoppat dammbyggen och reservoarer på många platser i världen.


"Miljöaktivist”-ledare som hatar fossila bränslen hatar också kärnkraft och vattenkraft, de enda två andra källor som har tillhandahållit någon väsentlig prisvärd, tillförlitlig kraft och så snart tillfälle bjuds tar de fram sin politiska hävstång och protesterar och demonstrerar.
Nu senast i Seattle där man protesterade Shells planerade arktiska oljeborrning

Har dessa demonstranter någon aning om hur många saker som de själva använder i sitt dagliga liv som är gjorda av olja? Deras kajaker, flytvästar, paddlar, våtdräkter och även plastskyltarna är tillverkade av olja.
De kom till mötet i bilar som drivs med olja, i kläder gjorda av olja, för att protestera mot olja.  Sedan twittrade de sina bilder på mobiltelefoner gjorda av olja och körde hem.
De kunde ha använt träbåtar… men ja, visst ja….de protesterar ju skogsavverkning också.

De förstår inte att fossila bränslen är ansvariga för den billiga energi som skapat vår nuvarande levnadsstandard. Sol- och vindkraft kan inte producera tillräckligt med ström för att hålla igång vad vi har i dag och om det någonsin händer, kommer de att protestera det också, för i grund och botten handlar det om att de hatar människor.
0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.