18 maj 2015

Sammanfattning från en söndag


Ytterligare en 100 mil (svenska) dag i bilen. Timmar och mil genom Nebraska och inte mycket annat än majsodlingar så långt ögat kan se på båda sidor av vägen. Inte majs för mat utan för ethanol. Tidigare fick odlarna bidrag, men efter opposition mot detta smyger man nu undan subventionerna  med skatteavdrag i stället.
RFS (lagen om förnyelsebar energi) fastslår att minst 37 procent av majsgrödan omvandlas till etanol och blandas med bensin som driver våra bilar ... Det aktuella priset på majs på Chicago Mercantile Exchange är ungefär $ 6,50 per skäppa, nästan tredubbelt vad man fick före mandatet.
Kött- och mejeriindustrin är upprörd över den höga kostnaden för deras huvudsakliga foder. Skatteavdrag för etanol gör att matpriserna går upp och mat konkurrerar med bensin.

Vidare genom Missouri förfasades jag över alla döda djur längs vägarna; jag har aldrig sett något liknande.
Mängder av bältdjur, rådjur, tvättbjörnar, skunkar och sköldpaddor döda överallt efter vägen.
——————

Det blir långtråkigt ibland i en bil hela dagen och jag började räkna hur många långtradarchaufförer jag såg som var kvinnor och hur många var män.  Utav 100 var det bara 1 (en) kvinna!

Under de senaste åren har kvinnor kämpat och högljutt demonstrerat för att etablera sig inom traditionellt manliga yrken. Man har med alla medel försökt övertyga oss om att även om kvinnor inte är lika snabba eller starka eller kan bära lika tung packning, är de ändå lika bra som män som poliser, brandmän och soldater i krig.
Alla vet att så inte är fallet och vi flinar åt det.
 Fråga dig själv om du olyckligtvis hamnat i en situation där du inte kan ta dig ut ett brinnande hus: Vill du att en manlig eller kvinnlig brandsoldat kommer till din undsättning?

Hur som helst, att köra långtradare numera kräver ingen extraordinär muskelstyrka eller förmåga att springa fort och bära sårade kamrater. Allt är enkelt och automatiskt men inga kvinnor demonstrerar, kräver speciell  hänsyn eller så vitt jag kan se , visar något som helst intresse för detta traditionellt manliga yrke.
Jag undrar varför.

 När jag tänker närmare på saken har jag inte heller stött på några kvinnliga rörmokare eller elektriker.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Kvinnor backar inte gärna med släp.

Tarzan

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.