31 maj 2015

Se fram emot en hård vår

Förra året då den ekonomisk tillväxten i USAs ekonomi inte var någon tillväxt utan i stället kallades ett  “negativt territorium”  skyllde man förlusterna på den ”hårda vintern" och att det var “oväntade nyheter
 Kommer ni ihåg Polar Vortex?
Ni vet, det som orsakade "uppvärmning vid Nordpolen" pga. den globala uppvärmningen (klimatförändringarna). Japp! Varmt väder vid Nordpolen orsaka iskyla i kontinentala USA.

“Deja vu all over again”, som Yogi Berra brukade säga

Den amerikanska ekonomin minskade med 0,7 procent under de tre första månaderna av året, enligt regeringens uppgifter som publicerades i fredags  morse;  ett bakslag för en nation som tills nyligen verkade vara redo för en ny start.
Minskningen, landets tredje i efterdyningarna av Great Recession, ger en oroande bild av en ekonomi som många trodde skulle få ett lyft från billig olja, nya jobb och ett ökat konsumentförtroende. 
I ställt är konsumenterna  försiktiga och oljebolagen har fryst investeringar - allt medan en hård vinter orsakade förödelse för transportbolagen och konstruktionsindustrin och en stark dollar vidgade handelsunderskottet.

"En hård vinter"? Det är den andra hårda vintern i rad. Hur kan det vara möjligt?  Jag trodde att det bara blir varmare.  NOAA fortsätter att påstå det.  Enligt NOAA var december den rekordvarmaste månaden på länge. Vintern verkade inte alls hård i mitt tycke, så hur ska de ha det?

    
Om vi har två negativa kvartal, vilket mycket väl kan hända,  betyder det att vi är tillbaka i en lågkonjunktur, men enligt min mening tror jag inte att vi någonsin tog oss ur The Great Recession. Regeringen har fifflat med bokföringen.   Siffrorna vad gäller arbetslösheten är felaktiga.  Vi har de lägsta antalet arbetande under den tid jag bott i landet (30 år).  De räknar inte de människor som har gett upp och inte söker arbete längre eller deltidsarbetande som vill vara heltidsarbetande. Och varför är många av dessa deltidsanställda inte heltidsarbetande? Obamacare! Tack John Roberts, din förrädare, för att du bestämde att Obamacare var konstitutionell. Jag undrar vad Dimocrats har för hållhake på dig?

Obamacare är en stoppkloss för ekonomin. Regleringar av allt och alla likaså.
Tack Richard Nixon för att du gav oss EPA. (The United States Environmental Protection Agency) Obamas krig mot kolindustrin är en hämsko på ekonomin och det enda som har hjälpt till att rädda ekonomin är fracking, som Obama tar äran för, men som han skulle stoppa om han bara visste hur. Men nu när oljepriset har sjunkit har borrning minskat i Texas och North Dakota och arbetare har friställts.
Det kommer att bli negativ tillväxt under det andra kvartalet också.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är första gången vi läser i skrift att John SCOTUS Roberts bedöms efter sina missgärningar och illdåd, tack för det Berit,
Jag undrar när någon vågar avslöja och tala klartext om Hr. Reinfeldt?
SU

Anonym sa...

Enligt oberoende källor är den verkliga arbetslösheten i USA ca 23%. Dessutom så finns det mängder av folk som har tillfälliga jobb och hankar sig fram från dag till dag. Inte ens att FED släpper ut ca 100 miljarder dollar i månaden som stöd kan få ekonomin att vända betyder bara en sak...folket i USA har inget förtroende för att Obama och hans administration.

Benny

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.