17 juni 2015

Är Obama egentligen vit?


Om man ska ta media som en sorts värdemätare, verkar det som det allra viktigaste för amerikaner i dag är att ta ställning till är vilken ras och vilket kön de egentligen tillhör.

American Thinker skriver att nu när vi vet att ras är ett sinnestillstånd, snarare än ett genetiskt arv, måste frågan ställas, är Barack Obama i hemlighet en vit man? Kanske gör han som Rachel Dolezal och säger att han är svart, men att han faktiskt är vit.

Återigen, att vara svart är en attityd, ett sinnestillstånd.  Visst, det hjälper om du flätar håret till långa rep och knyter upp det på huvudet som Dolezal gjorde, eller har en afro-frisyr under dina marijuana- och kokain dagar, som Obama. Men det som verkligen räknas är vad som pågår i ditt sinne. Och det som pågår i Obamas sinne är ... vitt.

1. Obama bryr sig om illegala invandrare. Svarta ogillar illegala invandrare, eftersom de tar jobben som svarta i själva verket skulle kunna göra.

- 48% av svarta amerikaner tror att de skulle ha fler jobb om det fanns färre invandrare.
- 64% tror att invandrare konkurrerar bort svarta vad gäller låglönejobb.

2. Obama bryr sig om homosexuella äktenskap. Homosexuella äktenskap är inte precis populära i det svarta samhället, för att uttrycka det milt.

"Svarta är mycket mer benägna att tycka att homosexualitet är moraliskt fel (64%) än vita (48%) eller latinamerikaner (43%)," enligt en Pew undersökning förra året om registrerade partnerskap och homosexuella äktenskap."

3) En annan viktig fråga på Obamas dagordning är den globala uppvärmningen. Tror du att svarta människor talar om den globala uppvärmningen i gathörnen i Harlem eller Oakland, eller Chicago?  Har du sett det på NAACP:s dagordning på sistone?

4. Obama talar inte som en stereotyp av en svart person, som rasistiska socialister förvänta sig:

Författaren citerar (Senate Majority Leader) Harry Reid som sade privat att Obama -  som en svart kandidat - skulle kunna bli framgångsrik tack vare sitt delvis "ljushyade" utseende och att han kan tala ”utan negro-dialekt, om han vill”.

5) Obama har inte gjort någonting för svarta människor.  De särskilda grupper han har fokuserat på är illegala invandrare, de flesta av dem spansktalande, och homosexuella.

Detta visar tydligt att Obama är faktiskt en vit person, speciellt en vit socialist. Men Obama bör ges en chans att svara. Kanske Obama kommer att säga att han identifierade sig med svarta människor när han växte upp i Hawaii. Kanske hade han en hel del nära svarta vänner där och identifierade sig med den lokala svarta kulturen på Honolulu. Att växa upp i ett hem med en ensamstående förälder, kanske gjorde att han formade sitt beteende efter sin vita mor, som arbetade hårt för att lära honom hur man ska vara svart.

Sagan om Rachel Dolezal, den 37-åriga blonda, fräkniga vita kvinnan som låtsas vara svart, har blivit mer intressant.
Det har visat sig att när Dolezal fortfarande när hon var Rachel Moore år 2002, stämde Howard University - ett historiskt svart college - för att de diskriminerade henne eftersom hon är vit.
Dolezal ansåg att hon hade nekats en lärartjänst och stipendier för att hon är vit.

Dolezal klagade också över att Howard hade tagit bort några av hennes konstverk från en elevutställning och att detta var “gjort i ett diskriminerande syfte för att gynna afroamerikanska studenter”.

Ärendet avslogs och Dolezal tvingades ersätta universitetet med mer än $ 3500 i rättegångskostnader och andra kostnader.

5 Kommentarer:

Berit sa...

Det skulle inte förvåna mig om Rachel Dolezal har fört oss alla bakom ljuset och arrangerat allt detta för att visa att kvotering av svarta är orättvist mot vita människor.

Anonym sa...

Denna Rachel är en modig kvinna!!

Heima

Anonym sa...

Läs gärna bloggen "An American Expat in Southeast Asia", http://laotze.blogspot.se/
Länkar till "Tracking Down Obama in Indonesia" finns i högerkanten.
Obama föddes i Hawaii 1961. Hans far (Barack Obama Sr) var kenyan. Hans styvfar (Lolo Soetoro) var indonesier. Båda var muslimer. Från sex till tio år gick Obama i skolan i Indonesien.
1971 återvände O. till Hawaii och bodde hos sina morföräldrar. [Wiki]
O. är alltså inte "svart" till själen. Men han är muslim...
En lång länk ger vad "Expat" skrivit 2008–2005. Inte ointressant alls! Här:
http://laotze.blogspot.se/search?updated-max=2008-05-20T02:25:00%2B08:00&max-results=10&start=50&by-date=false

/ SD

Anonym sa...

Obamas barndom i Indonesien är ett intressant - men (hos oss) obehandlat - ämne.
An American Expat skrev om det 2008 - bl.a. att "unge Obama var klart religiös, och tog del i mengaji-klasser". Mengaji är att läsa Koranen på arabiska. Något vanliga moderata muslimer aldrig skulle låta sina barn göra. Översatt till "svenska", något mer än att bara låta barnen börja i söndagsskola.
Så'nt här läser ni aldrig i bladen...
http://laotze.blogspot.se/2008/01/obama-and-inconvenient-truth.html
(Har nämnt det här förut, men det tål att upprepas. Särskilt nu, när radikal islam blivit världens största fredshot.)
/ SD

Anonym sa...

Detta är den dummaste sida jag har sett, han är inte svart för att han inte beter sig på ett sätt, ni är alla bara dumma i huvudet för att tänka så, jag känner många svarta folk som inte beter sig som ni tror, och att vara svart är visst ett arv och inte vad man själv identifierar sig som, man kan vilja vara sedd som någon annan men man är ändå alltid svart eller vit

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.