09 juni 2015

Att testa blivande lärare är rasistiskt


En federal domare har slagit ner på ett test för blivande lärare som används av New York Citys skolor.  Han menar att kunskapstest olagligt diskriminerar etniska minoriteter på grund av att de får lägre poäng.

Vid första anblicken, verkar stadens andra Liberal Arts and Science Test (LAST-2) ganska harmlös.

Ett provfråga består av att blivande lärare ska identifiera den matematiska principen om ett linjärt samband och det ges fyra exempel; en annan ber dem att läsa fyra paragrafer från konstitutionen och identifiera vilka som illustrerar maktfördelning. Förutom faktakunskaper kontrollerar testet också grundläggande akademiska färdigheter, såsom läsförståelse och förmåga att förstå enkla tabeller och diagram.
Detta verkar tämligen neutralt men domaren hittar smygande rasism, eftersom latinamerikanska och svarta sökande endast klarade 54 % medan vita hade 75 % rätt.

Rasism är den enda tänkbara förklaringen som är tillåten enligt kollektivisternas dogmer.

Vad jag vet har ingen kunnat skapa ett intelligenstest där vita och asiater inte överträffar svarta och i viss mån också Hispanics och därför är själva begreppet “Intelligens” rasistiskt och det måste avskaffas.

Vi kommer inte att ha jämlikhet, om inte regeringen tvingar alla att vara lika.  Det enda sättet att göra det är att trycka ner alla till den minsta gemensamma nämnaren.
Glöm färdigheter. Att vara svart är allt som krävs för att kvalificera sig som lärare i vår kultur. Om du inte pratar om basket eller amerikansk fotboll, är färdighet ett rasistiskt begrepp.

Vänta bara, det dröjer inte länge förrän de börjar tillämpa dessa vansinniga principer på kirurger och piloter.


5 Kommentarer:

elina sa...

Här hemma räcker det att ha ingen kunskap alls för att bli lärare. Någon sa att en apa kan gissa lika bra på högskoleprovet. Det är verkligen synd om dem som vill bli lärare, har bra betyg och förmåga, när läraryrket värderas så lågt att vem som helst kan komma in.

Berit sa...

Skolorna tillhör staten, de är inte “offentliga” De ägs av regeringen, finns på statlig egendom, bemannas av statligt anställda och finansieras med pengar som regeringen tar från skattebetalarna..

Hela idén med Statliga skolor är att utbilda eleverna till den punkt där de underordnar sig regeringen och blir lydiga statligt anställda och inte mycket mer.

Anonym sa...

Nevada fick i veckan ett universellt skolvals-program. Föräldrarna får $5100--$5700 om året på ett kreditkort, och kan använda det för (t.ex.) privat-skolor, online-utbildning [Nevada är en lantlig stat!] o.s.v. Eller naturligtvis för de gamla "brick-and-mortar schools".
http://www.nationalreview.com/article/419438/nevada-enacts-universal-school-choice-lindsey-m-burke
http://www.rgj.com/story/news/education/2015/05/29/nv-legislature-approves-private-school-vouchers/28190165/
Principen är helt riktig, tycker jag. Idag är skillnaderna stora mellan olika elev-grupper! Man måste kunna lämna en (för en själv) dålig skola, för något bättre!
/ SD
PS: Hur blev det för Louisiana?

Berit sa...

Jeb Bush startade ett sådant program i Florida, 1999 tror jag det var. Elever och föräldrar var mycket nöjda, men lärarfacket som inte vill ha konkurrens och maktgalna politiker som är rädda att tappa kontroll har genom åren gjort sitt bästa för att stoppa det. Jag tror att vissa kommuner fortfarande delar ut vouchers.

Berit sa...


Majoriteten av svarta och hispanics stöder idén om vouchers eftersom barnen lär sig mer i privata skolor som ställer större krav på eleverna än vad de statliga, disciplinlösa flumskolorna gör.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/01/hyckleri.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.