23 juni 2015

Bush och Clinton för evigt


Jeb Bush har officiellt meddelat att han aspirerar på att bli USA: s president. Det kommer strax efter Hillary Clintons trettonde eller fjortonde tillkännagivande, att hon också har tänkt sig toppjobbet.

Både Bush- och Clintonlägret vill att det amerikanska folket ska tända på idén om dynasti och båda använder sig av samma knep och betonar saker som erfarenhet och ledarskap och kontakter.

Den verkliga anledningen är att det är vad en Bush och en Clinton gör.  Det förväntas av dem att de ska sträva efter att bli president.

 Båda ger intryck av att de egentligen inte vill ha jobbet. Medelmåttor som de är, verkar de digna under bördan av förväntningar. Ingen av dem känns äkta, ingen har något nytt att säga, och ingen av dem verkar ha särskilt kul.

Vad de också har gemensamt är förakt och nedlåtande för vanligt folk.

Både Jeb Bush och Hillary Clinton använder uttryck som "min livslånga hängivelse att tjäna allmänheten”, som om det i själva verket är en tjänst de gör och inte en fortsättning på den privilegierade och bortskämd livsstil som de båda har haft under nästan hela sitt liv. De har använt sådana uttryck så länge, för att skyla över sin längtan efter makt, att de kanske tror på det själva.

All de verkliga makthavarna i Washington, etablissemanget  som styr och ställer bakom kulisserna,  applåderar dessa två dinosaurier av goda skäl.  När kommer till kritan, fruktar inte Washingtons Democrats en republikansk president. Och Washingtons armé av Republicans fruktar inte en demokratisk president. I båda fallen skulle deras liv och inkomster förbli desamma och livet fortsätter som vanligt.
 Vad de är rädda för är outsiders. President Cruz eller president Walker skulle driva bort Bush-laget.  En president Sanders eller president Warren skulle göra sig av med Clinton-laget.  Det är därför vi redan nu serveras Bush kontra Clinton som det oundvikliga, och det är också därför som vi redan hör hur fantastisk Chelsea Clinton skulle vara som kandidat, eller Michelle Obama.
Det är mycket makt och pengar som står på spel här för inflytelserika livstidspolitiker och om vi drivs in i den här korrupta dynasti-dödsfällan har vi inte en chans till återhämtning.

1 Kommentarer:

Berit sa...

Här är en sida som spekulerar:

“Bush and Clinton for ever”
https://sites.google.com/site/bushclintonforever/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.