29 juni 2015

Grexit?

 

"Den grekiske finansministern Yianis Varoufakis sitter på golvet i nationalförsamlingen och lyssnar på Tsipras tal. Bilden berättar att detta är grekernas historia först och främst. Det är deras öde. Det har grekerna försökt förklara under en lång tid, men Bryssel och Internationella valutafonden har inte velat höra. De pratar bara om nedskärningar och utförsäljning. Inte undra på att det har blivit full oenighet. När ett folk står inför något så ödesdigert som Grekland har det en tendens att vända sig inåt. De andra, utomstående, förstår ändå inte. Allra minst EU. Det kan komma mycket bitterhet ur en grexit, som kan smitta över till andra länder, som Spanien." Grekerne kjemper for sitt

"Verkligheten i Europa är ett kaos. Ett Grekland vid avgrundens rand. Ett Europa plågat av arbetslöshet, gränsöverskridande brottslighet och legioner av inströmmande flyktingar som vill ha del av den rikedom som ännu finns kvar på vår kontinent. EU har i stort sett inte kunnat lösa ett enda problem utan har gjort dem ännu värre." EU-tilhængerne dyrker fortiden

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag är inte sosse, men Göran Persson är min idol: "Den som är satt i skuld är icke fri."
Enligt Eurostat var Sveriges nationalskuld 2014 bara 43.9% av BNP. I stort sett alla länder i väst låg högre: DK 45%, SF 59%, D 75%, UK 89%, F 95%...
(N 26% !)
Men inser dagens politiker att det här är en viktig sak? Antingen tar man ut skatt så att utgifterna täcks -- eller så drar man ner på utgifterna.
Greklands nationalskuld var 177% enligt Eurostat...
Hur går det nu om man är pensionär där nere?
http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=teina225&plugin=1

/ SD

Arlav sa...

Grekland har ingen/inget annat att skylla på än sig själva...
Man fifflade sig in i EU, man blev tvungna at låna penagr, pengar man sannolikt aldrig haft för avsikt att betala tillbaka, man har en korruption som ärmaklös, man har en skattemoral som är lägre än Glocalnet..
En pensionålder som är under 50 år när man i andra flitigare länder planeras att höjas till bortåt 70!
Och sen undrar man "varför ska allt detta drabba just OSS?" eller "det är Tysklands fel" (något mman haft 70 år på sig att kurera.
Ska jag tycka synd om dessa slöfockar?
Absolut inte.
Greklands ekonomi är 2% av EU.s totala. En fis i rymden..
Det skulle dock inte förvåna mig om Grekland på något sätt skulle liera sig med Putin, varvid man snart skulle inse att Mutti Merkel är en mjukis att förhandla med i förhållande till Putin..
Nej, koppla loss Grekland från EU och låt det bli ett billigt semesterparadis för EU:s invånare!

Knute sa...

Grækenland bliver presset alt for hårdt af EU og IMF. Måske er det bedst, hvis de forlader euroen.

Den samme døvhet ser man i innvandrings og asylpolitikken. EU-lederne nekter å ta signalene, men kjører videre. Derfor handler krisen i Hellas om noe langt mer enn ett land. Det handler om krisen i EU.

https://www.document.no/2015/06/hellas-fikk-en-darlig-deal/

Knute sa...

Den norska debatten är intelligentare än den svenska, som lider av hjärntvätt och självcensur.

"Trer Hellas ut, vil det i praksis være like med en erklæring om at de er statsbankerott. De kan da innføre sine egne penger igjen, de gamle drakmene, men disse vil være lite eller null verdt i utlandet. Importen av varer til Hellas vil skrumpe brått og alvorlig inn, for grekerne vil ikke ha hard valuta å betale med. Samtidig vil innenlands virksomhet, ikke minst jordbruk, reise seg av asken. Folk må ha noe å leve av og i alle land til alle tider lærer nød naken kvinne å spinne. Turismen vil blomstre, for Hellas vil igjen bli et skammelig billig ferieland. Uttreden vil altså for grekerne bli en hestekur uten like, men fortoner seg likevel som mer og mer sannsynlig. Samtidig vil en slik ikke-løsning av samarbeidsproblemer europeiske nasjoner imellom være en knust rute i fasaden på EU-drømmeslottet som er skapt; de mange fusjonsfantastene i Brussel vil forsøke alt før de innrømmer en slik fiasko.

I dette perspektivet er den store og likevel stadig voksende populasjonen av innvandrere i landet, vurdert til rundt 10 % av en totalbefolkning på noe over 10 millioner og mange av dem illegale, et økende problem hva både økonomi og kriminalitet angår. Denne glohete poteten vil imidlertid globaliseringstilhengerne med maktbase i Brussel overhodet ikke ta i når Hellas-krisen diskuteres."

https://www.document.no/2015/06/krisen-i-hellas/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.