20 juni 2015

Hur ska de ha det i Baltimore?

 Så här var det i maj

   

Barack Obama, Al Sharpton, Jesse Jackson och Eric Holder, bland annat, har hetsat de svarta till den punkt där polisen verkar vara ovillig att agera av rädsla för vedergällning!

Om man använder Baltimore som ett exempel har resultatet blivit att det är fler mord där nu än vad man upplevt under de senaste 40 åren. Och vad tror ni att ras-hetsarn säger om detta där det mestadels är svarta som mördar varandra?
Det är absolut tystnad.
Om det inte är en vit polis som dödar en svart misstänkt person bryr de sig inte!
Och vad gör media? Om det inte finns möjlighet att gör sensation av en nyhet är de också tysta.


En och en halv månad efter att sex polismän anklagats för att ha dödat Mr. Gray har polisaktiviteten märkbart minskat i vissa av Baltimores farligaste stadsdelar och antalet mördade är nu fler än vad man upplevt under fyra decennier.  Det inkluderar de 29-årige man som sköts förra månaden i det gathörn där han sålde droger.
Representanter för polisens fackförening säger att polismännen fortfarande kommer till jobbet men några är tveksamma och håller tillbaka av rädsla för att de kan bli åtalade för att de gör sitt jobb.
Runt om i landet diskuterar man inom poliskårerna hur man ska anpassa sig till en ökad granskning och kritik när alla anhållanden kan filmas med en vanlig telefon.

New York Times har en artikel här, där man intervjuar de boende, präster och ledare i Baltimore som alla säger att de senaste sex veckorna har också klargjort vissa saker och det är att även om vissa polismän regelbundet förödmjukar och förargar många  - både medlemmar av gäng och de boende - är lösningen mer och bättre polisarbete, inte färre polisingripanden.

 New York Times rapporter om problemen men de försöker inte hitta en lösning på de frågor som skapar problemen i första hand, utan snarare lägger de återigen skulden polisen.

Enligt en rapport från FOX News är antalet mord 100% fler än under maj månad. Antalet gripanden har minskat med 50%.
 Enligt BBC gör polisen ca 45% färre gripanden om man jämför med tidigare år.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.