03 juni 2015

Obama säger att han gjort USA till det mest respekterade landet på jorden


- "Folk minns inte, men när jag tillträdde rankades USA i världsopinionen lägre än Kina och bara knappt högre än Ryssland", sade president Obama i en samling av unga sydostasiatiska ledare på måndagen.

"Men i dag, är det återigen de mest respekterade landet på jorden, och en del av det tror jag beror på det arbete som vi gjort för att engagera världen och visa att vi vill arbeta med er som partners, med ömsesidiga intressen och ömsesidig respekt.

"Det är av den anledningen som vi kunde avsluta två krig och samtidigt fokusera på den mycket verkliga hotet från terrorismen, och att försöka arbeta med våra partners på platser som Irak och Afghanistan."

5 Kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

"och visa att vi vill arbeta med er som partners, med ömsesidiga intressen och ömsesidig respekt."
Var det när Sverige deltog i bombningarna av Libyen?

Anonym sa...

Tror idioten verkligen på vad han själv säger? Efter att ha uteslutits från de amerikanska ländernas möte i Brasilien för några år sedan borde han väl börjat fatta att varken han eller USA är speciellt respekterade eller populära, eller när allierade i Europa gör svanhopp till kinesernas nya investmentbank? Jag tror faktiskt inte att hissen går ända upp på Obama, alternativt att han tappat kontakten med verkligheten i sitt luftslott. En annan som verkar mer än lovligt korkad är ju EU:s nya ordförande Juncker som totalt gjort bort sig i fyllan och villan...Herregud! säger jag om några av världens mäktigaste ledare är sådana pajasar.

Benny

Anonym sa...

Kanske följande ordspråk passar in på "Zero"...
You can fool some of the people all of the time, and you can even fool all of the people som of the time, but you can never fool all of the people all of the time...

Han kanske kör lite taqiyya...
Runs in the family...?!

Anonym sa...

Snart går vi alla i kyrkan och ber för den stackars mannen. Kanske blir Obama den förste som tilltvingar sig en"tredje" presidentperiod, i Amerika kan som bekant det mesta hända och har hänt!

Anonym sa...

Ä rden mannen rent av en mytoman? För ett tag sedan hette det att hans farfar var med om att befria Auschwitz från nazisterna. https://www.youtube.com/watch?v=eVRaA_Z7430

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.