07 juni 2015

Vad har spårat ur i USA?


SvD Näringsliv har en artikel i dag om den amerikanska drömmen, som man kallar mardröm och man använder bilder från upploppen i Baltimore.

“Något har spårat ur i USA. ”The American Dream”, den amerikanska drömmen – allas möjlighet att lyckas med hjälp av hårt arbete – fungerar inte längre. Allt fler, från alla politiska läger, anser att trenden är ett nationellt problem”

Jag vill påstå att det är BS [bullshit, skitsnack] - i motsats till vad Vänstern försöker tvinga på oss är Baltimore inte USA:s problem eller skam. Den misslyckade staden är helt och hållet ett problem orsakat av Democratic Party. Liksom i många av de misslyckade städer, där framför allt svarta nyligen levt rövare, har Democrats och deras fackliga kompisar haft en blank check att införa sina idéer och politik i Baltimore sedan 1967 - den senaste gången staden hade en Republican borgmästare.

År 2012, efter fyra år av förfelad politik, vann president Obama en jättestor valseger med 87,4% i Baltimore City. Democrats styr staden Baltimore, fackföreningarna, skolorna, och polisen. Sedan 1969 har det bara varit två  guvernörer från Republicans i delstaten Maryland.
Varje enskild ledamot i Baltimores kommunfullmäktige är en demokrat.

Liberalism =(socialism) med allt sitt giftiga regerings-beroende, svågerpolitik,  facklig korruption och urusla skolor som hör ihop med det, har löpt amok i Baltimore under ett halvt sekel, och det är Baltimores problem. Det är de fria människorna i Baltimore som väljer och sedan återigen väljer de personer som inför en politik som så spektakulärt har kört den en gång så framgångsrika staden i botten.

Det fanns en tid då USA: s katastrofala välfärdspolitik kunde skyllas på goda avsikter som gick snett. Den tiden har för länge sedan passerat. Det verkar som om både en stor, välfärdsberoende underklass - och en liten kader av ligister som är villiga att ställa till upplopp och skylla det på rasism - gynnar Democratic Party.

(Mar)drömmen vi ser i USA i dag är ett förutsägbart resultat av den amerikanska välfärdsstaten.

5 Kommentarer:

elina sa...

Låter lite som Malmö här. Evigt styre av S har orsakat en stad som behöver ständigt bidrag från andra för att överleva.

Anonym sa...

Vem kommer inte ihåg Gudrun Schyman som åtog som sin viktigaste uppgift som chef för Feministerna att upplösa begreppet "familj" med en Far och en Mor. Den skulle brytas ner och utrotas till varje pris och det fanns inget fel i ensamma mödrar med barn. Hur har vi inte sett i amerikanska intervjuer med "fäder" som tillfrågas hur många barn han de satt till värden och visat en total likgiltighet inför ansvaret för uppgiften att hålla familjen och vad därtill hör i helgd. Vågar nog påstå att intervjuar man manliga ungdomar om dom vet vem som är deras fäder får man garanterat ett häpnadsväckande svar. Möjligtvis en axelryckning. Den gode professorn gör nog sin filosofi onödigt invecklad.
SU

Anonym sa...

Baltimore. Jämför Detroit ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Detroit ):
"Efter flera år av ekonomiska problem, och efter återkommande försök att rädda stadens ekonomi av bland andra Michigans guvernör Rick Snyder, begärde Snyder den 18 juli 2013 staden Detroit i konkurs.
- Det är den största konkursen i USA:s historia och den största självstyrande staden någonsin att gå i konkurs. Skuldberget uppgår till cirka 18,5 miljarder dollar, motsvarande cirka 120 miljarder kronor."

Staden Detroit hade 1,8 miljoner invånare år 1950 -- och 714 tusen år 2010.
- Men storstadsområdet, Metro Detroit, hade 3,0 milj invånare år 1950 -- och 4,3 milj år 2010. "Det är ett av USA:s största industri-områden, med fjorton 'Fortune 500'-bolag" [största brutto-inkomsten] (Wiki). Utanför staden Detroit går det alltså bra!

Men staden Detroit styrs av Demokraterna... Sedan 1962 har alla borgmästare tillhört det partiet. Väljaren är fattig, det vet hän; då kan hän väl inte rösta på något annat. [Hän är rätta stavningen. Fråga en finne!] Toledo Blade (Toledo, Ohio, 120.000 ex) berättade (2013):
http://www.toledoblade.com/news/2013/07/28/Detroit-mayors-all-Democrats-since-1962.html
/ SD

Errbe sa...

När du skriver för svensk publik, tänk på att "liberal" betyder något helt annat här än i USA. Du kan bäst översätta det med "socialism".

Här är "Liberal" något borgerligt, som värnar frihet, självständighet, personligt ansvar och ekonomiskt sunt förnuft.

Folkpartiet var en gång "liberalt", men har idag en falang av rent socialistiska feminister som Birgitta Ohlsson, Cecilia Malmström och Cecilia Wikström.

Berit sa...

Tack Errbe, ska försöka att komma ihåg det. Det du beskriver passar in på vad vi här menar med Libertarians.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.