15 juli 2015

De slutar aldrig

        

Georgias Stone Mountain Park, också kallat "Confederate Rushmore" är känt för sin stenbumling som gjorts till ett stort monument föreställande tre sydstatsledare (Stonewall Jackson, Robert E. Lee, and Jefferson Davis)

Jag skrev tidigare att det ryktades att NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) yrkade på att de uthuggna bilderna måste tas bort, eftersom Svarta människor anser dem anstötliga för och nu går man ut på TV-nyheterna och kräver att de förstörs .

Hela konstverket är 12,000 m2 och går så djupt som 13 m. in i berget på djupaste stället.

“Dessa gubbar måste försvinna. De kan sandblästras bort, eller också kan någon försiktigt ta bort plattan och auktionera bort den till högstbjudande,” sade NAACPs atlanta-ordförande Richard Rose.

Stone Mountain Park som är 58 km2  är mycket mer än skulpturerna i berget.
Innan området såldes till staten Georgia (1958), var det under många år ett granit-stenbrott och sedan man byggt en järnväg för transport till kusten 1869,  blev det en stor industri.
Under årens lopp skeppades Stone Mountain granit till många byggnader och strukturer, inklusive slussarna i Panamakanalen, trappan till östra flygeln i Kapitolium och Imperial Hotel i Tokyo.
Förra  året levererades sten från Stone Mountain till Martin Luther King Memorial Foundation för användning i monument i Washington till Kings minne.
(Man kommer väl att insistera på att det görs om eftersom det skämmer hela MLK statyn)

Parken har museum, djurpark, vandringsleder, linbana till toppen av berget, serveringar, glasblåsare, båtar att hyra, camping, lekparker, en fantastisk laser show på kvällen och man kan åka tåg runt hela berget - en färd på ca. 10 km.

Jag har varit där ganska många gånger och det är alltid mycket folk - och kan man tänka sig - säkert lika många Svarta som Vita. Det är ingen som tvingat Svarta att besöka parken och dessutom betala inträde. Jag skulle aldrig frivilligt besöka ett ställe som jag tycker är förnedrande, betala för det och dessutom skratta och ha roligt och ta med mina barn dit.

NAACP  kommer aldrig att sluta förrän den sista resten av slaveri och det gamla Södern är utraderat ur historien.

I South Carolina, tog man bort sydstatsflaggan från Statshuset sedan svarta protesterat.

I Memphis grävde man upp kvarlevorna av Nathan Bedford Forest (en general i armén) från stadskyrkogården och flytta dem ut ur staden.

Att ge efter för NAACP uppmanar bara till att de kräver mer och mer som de kan förstöra.  De är amerikanska Black talibaner. De är ute efter allt från inbördeskriget. Nu kräver de att armén ändrar namnen på fort som Fort Benning, Fort Rucker, Fort Hood, och Fort Gordon, eftersom de är uppkallade efter förbundsgeneraler.

Jag är säker på att det finns skolor här i Södern som är uppkallade efter Förbunds-hjältar. Naturligtvis kommer man att ändra de namnen.

Samtidigt som de utplånar Söderns historia, ger de sig också på amerikansk historia. Svarta invånare i Washington DC vill ändra namnet på staden, eftersom Washington ägde slavar. Många skolor runt om i landet är uppkallad efter George Washington. Åtminstone en av skolorna har bytt namn.
De vill också ta bort Jefferson Memorial eftersom Jefferson var slavägare.

Om de förstör Stone Mountain kommer de också att vilja hacka bort Washington och Jefferson från Mount Rushmore?

När är det dags att säga, NEJ?
När kommer vi att stå upp och säga att vi är trötta på att bli slagna i huvudet med slaveri ? Slaveriet i USA hände för mer än 150 år sedan. Det är dags att komma över det!
Ingen svart person som är född i Amerika under de senaste 150 åren har någonsin varit en slav. Men vi får fortfarande “Slaveri” kastat i ansiktet på oss år efter år.
Amerika försökte sona sina synder genom att välja en okvalificerad svart man till president, inte en gång utan två gånger - en man som ironiskt nog inte ens härstammar från amerikanska slavar utan i själva verket härstammar från slavägare. Men nej, det är inte tillräckligt. 

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Obama kommer att bli ihågkommen som den man som återinförde SLAVERIET i Amerika vilket "obamacare" kommer att bevisa!
Hela Central Valley i Kalifornien kommer att döpas om till "Obama Desert". Efter mannen som tömde reservoarerna i Stilla Oceanen och skyller katastrofen på torkan.

elina sa...

Låter som i Mellanöstern där man demolerar kulturen med hackor.
Det finns många likheter med USA och Sverige. Här städar man språket, pratar om att anpassa flaggan så det inte stör muslimer. IS krigare erbjuds förturer till bostad, arbete och vård samt socialbidrag medan andra köar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.