04 juli 2015

Det dröjde inte särskilt länge…här kommer polygami

                

Som en följd av Supreme Courts beslut nyligen om att samkönade äktenskap är lagliga i alla 50 staterna, vill en familj i Lockwood [Montana] få sitt egen livsstil godkänd som äktenskap.

Nathan Collier och hans två fruar, Vicki och Christine, sade på tisdagen att de bara vill ha jämställdhet. Nathan är lagligt gift med Vicki, men vill också lagligt gifta sig med Christine.
I tisdags reste Nathan och Christine till Yellowstones rådhus för att se om de skulle få  rätt att gifta sig enligt Marriage Equality Act (lagen om jämställdhet för äktenskap).
Polygami är olaglig enligt Montanas  statslag.
Vi vill bara försäkra oss om att en redan lycklig, stark och kärleksfylld familj är laglig”, sade Nathan.
Låter det bekant?

För många år sedan erbjöd staten ett vigselbevis som ett sätt att locka människor att ingå moraliskt goda relationer med en make av motsatt kön, eftersom det ansågs bra av en överväldigande religiös allmänheten och man ville att folk skulle stå fast vid sina religiösa värderingar, även om de inte tillhörde kyrkor som krävde samma moraliska beteenden.
Senare tillkom skatteförmåner och lagstiftning om saker som arv och visitation, som inte var förknippade med de religiösa reglerna. De har ingenting att göra med med äktenskap.

Äktenskapet är inte längre en social institution utan mer en ceremoni.
Logiskt och praktiskt ur jämlikhetssynpunkt vore att staten ger upp sin rätt att utfärda äktenskapslicenser och inte ger några fördelar till gifta.
Man bör också försäkra att institutioner som sjukhus, skattemyndigheter och vad man nu kan tänka sig, inte begär eller dokumenterar äktenskapsstatus.
Låt ordet äktenskap stå för vad det av tradition betyder, en man och en kvinna och hitta andra ord för kontrakt mellan människor av samma kön.

Som det ser ut nu har begreppet äktenskap blivit en fars och det är hög tid att skilja Stat från Äktenskap.  Att binda ekonomiska fördelar till en nu så oklar institution som äktenskapet har blivit meningslöst - varje individ ska betraktas som enskild och inte ges speciella fördelar beroende på vem eller vilka de lever tillsammans med.

Ska Stat och  Regeringen blanda sig i äktenskap ? Svaret är”nej".
Om man tycker att det behövs ett kontrakt är det enkelt att åstadkomma och om man vill ha Guds välsignelse  kommer det säkert också att gå bra i de flesta fall.

Här är Ron Pauls syn på saken:4 Kommentarer:

Anonym sa...

Lets make everything legal . RAPE , ROBBERY , MURDER , TERRORISM , EVERYTHING !!

Berit sa...

It sounds like you want to hurt others? Or are you just dumb?

Anonym sa...

Snart kommer legalisering av incest också

Anonym sa...

Så går det när kulturmarxisterna försöker att sätta sig i vår skapares ställe!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.