22 juli 2015

Donald och krigshjälten McCain


Allmänheten är trött på den politiska korrekthet som paralyserar USA. Folk är försiktiga med vad de säger av rädsla för att stämplas som trångsynta eller rasistiska.  Politiker över lag visar sin brist på ryggrad i allt vad de säger både vad gäller inhemska och utländska frågor.
Att Donald Trump leder överlägset i alla opinionsundersökningar beror säkert på att han är villig att öppet prata om vad många medborgare bara säger hemma vid middagsbordet.

I WashingtonPost-ABC News poll leder han överlägset över de andra Republican-kandidaterna , Trump 24%, Scott Walker 13% Jeb Bush 12%.

Hans chans att vinna nomineringen är minimal - det gamla etablerade gardet av Republicans kommer inte att släppa fram någon som hotar deras makt - men det skulle löna sig för andra kandidater att ta lärdom.
Trump kan inte kallas ryggradslös.  Hans brist på substans kan kritiseras - han ger inte några riktiga förklaringar till hur han ska genomföra sitt skryt, men de gör inte de andra kandidaterna heller.

Den senaste “skandalen” från The Donald var att han sade att den glorifierade McCain inte är någon  riktig krigshjälte.

"Han är en krigshjälte därför att han togs till fånga”, sade Trump under ett framträdande på Leadership Summit Family i Ames, Iowa, på lördag. "Jag tycker om människor som inte fångas."
Jag håller med Trump till fullo. Man blir inte en krigshjälte genom att fångas av fienden. Man kan bli det genom vad man gjorde innan eller efteråt, men att fångas är inte något man väljer själv. Vad jag läst om hans insatser under kriget finns det dessutom de som beskriver honom som en förrädare och han kallades “Songbird”

Dessutom, vad han gjorde mot sin första fru var verkligen skamligt och inte tappert.

Om någon är en hjälte så är det Carol McCain.  Hon väntade på sin fängslade make utan klagomål under hela den tid han hölls fången. Hon uppfostrade ensam deras tre barn och fattade viktiga beslut.  Men när hon skadades svårt i en bilolycka, som lämnade henne förlamad för resten av livet, dumpade John McCain henne för en mycket rik och vacker arvtagerska som inte bara blev hans älskarinna, men som också finansierat hans politiska kampanjer.

Krigshjälte ?  Nä, det tycker jag inte.
Han har åsikter om Arianna Huffington också, som ni ser.


4 Kommentarer:

Knute sa...

“Hur kan John McCain tillåtas att framstå som en krigshjälte, när han de facto samarbetat med sina fienden (dels varit radiopratare och sänt pro-kommunistiska sändningar, och dels uppenbarligen stått på god fot med sina fångväktare)?

Det är numera ganska begripligt att John McCain kan föra en så krigshetsande retorik som han gör gentemot Ryssland, och anklagar EU för att gå för försiktigt fram mot grannen i öst, när han suttit större delen av sitt eget krig och druckit kaffe med lägerchefen och skrivit radiomanus… Ett riktigt krig i Europa lär ju aldrig drabba honom personligen. Men han kan alltid stå och kasta bensin på brasan och njuta av lågorna.”

https://peterharold.wordpress.com/2015/07/20/senator-john-mccain-den-falske-krigshjalten-som-verkar-for-storkrig-i-europa/

Anonym sa...

Aj, aj, aj. Nu gick väl lögnaren Obama miste om en riktig godbit. Tänk att få slå Republikanerna i huvudet med en av deras egna "songbirds"?

Anonym sa...

Knute,
det är ganska intressant att dessa uppgifter om McCain kommer fram nu och inte då han var presidentkandidat, då han faktiskt framställdes som krigshjälte. Möjligheterna att förvränga fakta och desinformera allmänheten verkar oändliga, som det tycks.
/SB

Berit sa...

SB, McCains pappa och farfar var båda "four star admirals" det förklarar det hela

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.