01 juli 2015

Donald Trump i blåsväder


Jag kan inte påstå att jag är någon beundrare av Donald Trump, han är rätt självgod, men det hör väl till om man vill göra sig ett namn. Men han är samtidigt lustig och underhållande och en färgklick i den annars ganska enformiga skaran av aspiranter till presidentposten.
Han har bestämda åsikter och jag gillar att han involverar sina barn i sin verksamhet, och han har hjälpt dem att bygga egna karriärer.

Han kan marknadsföra sig och hans hantering av Univision visar det. (Univision är ett amerikansk-spanskt TV-nätverk som ägs av Univision Communications. De riktar sin programmering  till latinamerikaner i USA)

 Univision meddelade i torsdags att det inte skulle sända Miss USA tävlingen på sin spanskspråkiga kanal, UniMas.  Trump sände omedelbart ett brev till bolagets VD och spärrade alla Univisions anställda från att spela på hans Miami-golfbana och country club, som ligger i anslutning till Univisions högkvarter.

Han lade också till:
"Var vänlig och gratulera dina mexikanska regeringstjänstemän för att ha gjort ett sådant enastående handelsavtal med Förenta Staterna. Men informera dem om att om jag blir president är de dagarna över. Vi kommer att ta tillbaka jobben till USA, vi kommer att skapa en fungerande gräns i stället för det skämt som finns för närvarande”.

Anledningen till Univisions boycott av skönhetstävlingarna  är ett uttalande som Trump gjorde tidigare:

"När Mexiko skickar hit folk, skickar de inte sina bästa ... De skickar människor som har massor av problem, och de tar med sig dessa problem till oss. De drar med sig droger och brott. De är våldtäktsmän. Och några, antar jag, är bra människor. "

Även om uttalandet var klumpigt, ligger det mycket sanning i det. Det fanns en tid då Amerika endast accepterade de bästa och smartaste, men inte nu längre.

När Vänstern talar om att mexikaner bara ”tar jobben som amerikanerna inte vill ha,”  menar de i själva verket  att mexikaner är simpla arbetare som är villiga att plocka upp våra skräpjobb.  Ingen har ifrågasatt Vänsterns rasistiska syn på mexikaner -  att de bara duger till att vara jordbruksarbetare och diskare. 

-----------------------------------------------------------------------------


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.