08 juli 2015

Fristäder

Dödsskjutningen  av en kvinna på piren i San Francisco, samt Trumps uttalanden om illegala från Mexiko, har satt fart på den redan kontroversiella nationella debatten om illegal invandring.   Lokala tjänstemän i San Francisco kritiseras för att de tidigare släppt den misstänkte skytten i stället för att deportera honom.

Det visade sig att den misstänkte, Juan Francisco Lopez-Sanchez, hade sju fällande domar för allvarligt brott och det går tillbaka till 1991.  Han hade också deporterats från USA fem gånger. San Franciscos myndigheter släppte ut honom ur häktet i april efter att anklagelser om drogförsäljning lades ner. Department of Homeland Security begärde att han skulle utvisas en sjätte gång till sitt hemland Mexiko vilket inte hände, därför att SF är en “Sanctuary City”, dvs. en Fristad.
Men vad är det att bråka om. Francisco Sanchez hade deporterats fem gånger innan han mördade Kate Steinle.

Manuel Perez-Vasquez kan toppa det:
Vasquez hade deporterats sex gånger när han drogpåverkad, körde på och skadade en kvinna och hennes två små barn.
Denna tragedi hände inom en vecka efter att en illegal invandrare i Texas, som hade deporterats fyra gånger ,  erkände att han mördat sin fru med en hammare.
Det är uppenbart att när landet översvämmas av illegala är det inte de allra bästa som kommer, men det får man ju inte säga.

En Fristad  som San Francisco liksom många andra städer i Kaliforniens rapporterar oftast inte illegala invandrare till federala tjänstemän.

De flesta människor är nog inte medvetna om hur många Fristäder det finns i landet, men det är minst 150.

Ett skäl för att skapa en fristad sägs vara för att skydda "invandrares rättigheter." Men illegala invandrare är inte invandrare - invandrare kommer till USA lagligt.
 När en person smugglas in i USA eller kränker visumrestriktionerna - är han / hon inte invandrare eller besökare, utan en obehörig främling som ska utvisas enligt gällande federal lag.

Ett annat argument menar att det gör samhället säkrare.  Ungefär så här: “Illegala utlänningar som är offer för brott eller är vittnen till brott kommer inte rapportera dem till polisen av rädsla för arrestering och utvisning.”
Men de som hävdar detta bortser från det faktum att om illegala invandrare inte släpps in, skulle de inte bli offer för brott.

Fristads-politik skapar också en miljö som hjälper latinamerikanska drogkarteller, gäng och terroristceller - eftersom deras verksamhet inte lika lätt upptäcks och rapporteras till myndigheter.
Vissa fristäder (t.ex. Chicago och San Francisco) får också miljontals dollar i bidrag för att kompensera för de extra kostnaderna för fängslandet av illegala brottslingar - trots att fristads-politiken uppmuntrar till illegal invandring.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit, tyvärr bryr sig inte Obama om "vem" som röstar på honom eller de andra samhällsomstörtarna i "The Democrats" parti, Dianne Feinstein, Barbara Boxer, Nancy Pelosi eller Hillary Clinton. Vilket garde?
SU

JohanIII sa...

"Illegala invandrare är inte invandrare"
Nej just, och det är därför jänkarna har begreppet "illegal aliens" ("illegala utlänningar" som det står senare härovan).

Adekvat vokabulär finns således (om man kortar herr Sträng lite) både här och där. Att sen kalla en sak vid dess rätta namn skulle väl t.ex. Alice T. välkomna, till skillnad från Rossana D. (se Almedalsdebatten, suck...)

Anonym sa...

Varför uteblir kommentarerna till dessa hårresande socialistiska tilltag? Är det möjligtvis för chockerande nyheter eller är det intelektuella motståndet hos medborgare med frihetsidealen totalt nedbrutna?

Berit sa...

Megyn Kelly(FOX News) undrade i går kväll varför president Obama har varit tyst om mordet på 32-åriga Kate Steinle, den kvinna som mördades av en illegal invandrare i San Francisco.

Mordet har utlöst ilska över Fristads-politik i många amerikanska städer.

Kelly påpekade att representanter för administrationen var närvarande vid begravningarna för Brown och Grey, medan det amerikanska justitiedepartementet befann sig i Ferguson och Baltimore för utredning.
"Men. Ingen svärm av FBI-agenter. Ingen DOJ utredning. Ingenting för Kate Steinle? Ingenting. Inga kommentarer. Varför?" frågade hon.

http://insider.foxnews.com/2015/07/10/megyn-kelly-no-excuse-obamas-silence-kate-steinles-murder

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.