31 juli 2015

Har folk tappat förståndet alldeles?


 Nu har den moraliskt ruttna Vänstern äntligen funnit något som de kan känna sig präktiga och upprörda över.  En amerikansk tandläkare vid namn Walter Palmer sköt ett lejon i Afrika på en safari.

Nu protesterar man över hela världen och vid Palmers mottagning hänger man skyltar och lämnar uppstoppade djur. Han har varit tvungen att stänga och befinner sig på “okänd ort”.

Media har naturligtvis slagit läger utanför mannens hem och lämnar regelbundna rapporter från Palmer-familjens uppfart. Skådespelerskor som Mia Farrow publicerade även familjens adress, för att ytterligare öka illviljan genom att inkludera Palmers fru och två barn, som ännu inte är anklagade för något.
Skådespelerskan Debra Messing skriker att Dr Palmer ska ha sitt medborgarskap återkallat.
Den fanatiske vapenmotståndaren Piers Morgan vill att Palmer ska jagas och dödas, och att hans huvud monteras på en vägg.

Lejonet sköts i Zimbabwe, som styrs av den marxistiska diktatorn Robert Mugabe. Vid den senaste födelsedagsfesten för Mugabe tidigare i år, åt han kött från en baby elephant. Men Mugabe fördömer vita safaris, så han är okej.

USA:s reportrar har talat: att skjuta ett lejon är mycket, mycket värre än den skattefinansierade handeln med delar av ofödda barn. 
De tre TV-bolagen ABC, NBC och CBS censurerade den tredje video från Center for Medical Progress (CMP) som exponerar Planned Parenthood praxis att att sälja kroppsdelar - Den censurerades på uppmaning av Planned Parenthood.
Men nyhetssändningarna visade mer än 14 minuter av en mycket viktigare händelse, nämligen "upprördheten” över jakten på Cecil, ett berömt afrikanskt lejon, skjuten av en amerikansk tandläkare.

Med andra ord, tillbringade TV-nyheterna mer sändningstid under en dag på  Lejonet Cecil än de gjorde på Planned Parenthoods videofilmer under två veckor.Jag har ingenting emot jakt om man äter det man jagar. Trofé-jakt har jag aldrig förstått, men det verkar som en del känner sig stolta och duktiga över att sätta uppstoppade huvuden och horn på väggarna.
Att skjuta en tio-taggare är i mina ögon ingen större bedrift än att skjuta en älgko utan horn, men det är min åsikt.


6 Kommentarer:

Martin sa...

Sådana som Palmer har gjort mer för att bevara trängda djurarter såsom Lejon och Elefanter än någon annan grupp människor i hela världen. När det finns möjlighet att sälja djur till storviltsjägare så får helt plötsligt de vilda djuren ett eknomiskt värde för lokalborna och de börjar jaga tjuvjägare istället för att tjuvjaga vilda djur. Vänsterns drev mot Palmer är djupt omoraliskt och de hollywoodianer som uttalar sig ovan demonstrerar bara sin egen ruttenhet och okunnighet.

Ördög sa...

I stället för att skjuta lejonhannen borde Palmer ha gett den överårige och sedan årtionden sinnessjuke mugg-apan - på danska kallas arten selvfølgelig Mug-abe - ett välriktat nådaskott. Tänk att under regniga kvällar sitta med en whisky i läderfåtöljen vid brasen, och beundra mugg-aphuvudet på väggen.

Knute sa...

If Modern Humans Are So Smart, Why Are Our Brains Shrinking?

As complex societies emerged, the brain became smaller because people did not have to be as smart to stay alive. Individuals who would not have been able to survive by their wits alone could scrape by with the help of others—supported, as it were, by the first social safety nets.

If Cro-Magnons had been raised with techno-toys and the benefits of a modern education, I’m sure we would get good results. Don’t forget, these guys were responsible for the ‘cultural explosion’—a revolution in thinking that led to such startling new forms of expression as cave paintings, specialized tools, and bones carved into the first flutes. In terms of raw innate smarts, they probably were as “bright as today’s brightest” and might even have surpassed us.

http://discovermagazine.com/2010/sep/25-modern-humans-smart-why-brain-shrinking

Jacobssons tankar sa...

Det jag personligen protesterar mot är den tid som det skadade lejonet jagades på. Från första pilen tills lejonet var dött förflöt (enligt källor på webben) 40 timmar. Djuret fick plågas i nästan 2 dygn. Och med tanke på hur du definierar vänstern med orden genomrutten, så får du kalla mig genomrutten höger. För jag tycker att Palmer ska ställas inför rätt i Zimbabwe.

Berit sa...

Jacobsson, vad jag försöker åskådliggöra är proportionerna och skillnaderna vad gäller upprördhet och engagemang, när jag gör jämförelsen här mellan försäljning av fosterdelar och ett dödat djur.

Vad jag förstår var jakten laglig. Troféjakt är tillåten i vissa afrikanska länder (Zimbabwe, Sydafrika), men det gör inte att jag tycker att pil och båge är lämpliga jaktvapen, tvärtom är det helt förkastligt.
Tydligen skadsköts lejonet först och dödades senare med ett gevär efter flera timmar.
Det är naturligtvis beklagligt och sorgligt men jag vet att det vid många tillfällen hänt i Sverige att älgar skadas under jakt och spåras sedan länge innan de äntligen dör men ingen dålig jägare ställs till svars för det.
Att ställa någon inför rätta för att han misslyckades med ett skott under en laglig jakt är väl mycket.

Martin sa...

@Jacobssons tankar
Liv är grymt. Har alltid varit grymt. Kommer alltid vara grymt. Det finns en stor sannolikhet att du själv kommer lida i flera år och bli hjälplösare och uppleva otaliga förödmjukelser innan du dör. Det är sådant livet är.
Det viktiga här är att det inte var Palmers intention att plåga sitt byte. Jag tycker du har en mycket barnslig världsbild.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.