30 juli 2015

Hillary får konkurrens

En viktig anledning till att Hillary Clinton inte tog hem nomineringen i kandidatvalet 2008 var att hon inte har charm och att hon ger intryck av att vara en otrevlig person. Hon ställde upp med en sorts “rätt” till Oval Office och att nationen var skyldig henne det.
Om något har förändrats inför det här valet är det en väl bevarad hemlighet. Hela hennes kampanj präglas av misstag, lögner, skandaler, vilket ger upplevelsen av att titta på samma dålig film två gånger.

 Så snart en annan någorlunda trovärdig kandidat dök upp - i det här fallet Bernie Sanders, senator från Vermont - togs han emot med öppna armar av socialisterna.
En ny Gallupundersökning visar att Sanders “popularitets-siffror” har fördubblats sedan mars och ökat från 12 procent till 24 procent.  Sedan april har Clintons “betyg” halkat ner från 48 procent till 43 procent.
 Här är Sanders budskap:

        

För ett par månader sedan dök det upp ytterligare en kandidat, Guvernören i Maryland, Martin O’Mally. Han kan inte skryta med mer än ett par procents stöd och det är enkelt att förstå varför.
Han menar att ISIS agerande kan skyllas på Klimatförändringar!!

En av de saker som föregick det som hände i Syrien och ISIS framgångar var effekten av klimatförändringarna och den omfattande torka som drabbade regionen, utplånade jordbruk, tvingade folk till städerna och skapade en humanitär kris som ledde till symptomen - eller snarare villkoren för extrem fattigdom - och som nu har lett till uppkomsten av ISIS och detta extrema våld, "

O'Malley är inte ensam om att tänka så. I maj, sade president Obama till de nyutexaminerade i US Coast Guard Academy att de måste vara beredd på en förändring i militär strategi, vilket inkluderar en kamp mot den globala uppvärmningen, eftersom förändringar i vädret tenderar att öka våld. Och i början av 2014, sade  utrikesminister John Kerry att klimatförändringen är ”den största utmaningen i vår generation," mer än fattigdom, terrorism och spridning av kärnvapen.

Som om inte det skulle räcka, men nu har O’Malley gjort bort sig igen och visat sig fullständigt ryggradslös genom att be om ursäkt för något som är absolut sant.
Han talade vid en sammankomst av socialistiska aktivister och sade: “ Svarta liv är viktiga, Vita liv är viktiga, Alla liv är viktiga.” Vid yttrandet om Vita Liv var det grupper i publiken som buade och nu går O’Malley ut och ber om ursäkt för vad han sade.
 Vilken mes! Det är buarna som borde be om ursäkt!


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.